НАЧАЛО Други

Анонимността на блокчейн е риск, според финансовия министър на Индия

май 9, 2022 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Анонимността на блокчейн е риск, според финансовия министър на Индия

Подкрепата на блокчейн приложенията и поддържането на твърда позиция срещу криптовалутите изглежда е официалната позиция на индийското правителство.

В събота National Securities Depository Limited (NSDL) стартира базирана на блокчейн DLT платформа за мониторинг на ценни книжа и облигации, като индийският министър на финансите и регулаторите на капиталовия пазар определиха анонимността на блокчейн технологията като риск.

Индийският финансов министър Нирмала Ситараман, която присъства на тържеството по случай сребърния юбилей на NSDL, където стартираха DLT платформата и програма за обучение на инвеститорите, се съгласи, че блокчейн технологията се е очертала като „абсолютно наложителна“, но също така каза, че нейният фактор за анонимност е от голямо значение. 

Тя помоли регулаторите и другите заинтересовани страни да вземат предпазни мерки срещу тези „присъщи рискове“, особено когато блокчейн технологията е свидетел на широко разпространение.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Биткойн продължава спада си, достигайки $33,000

Ситараман каза също, че предстоящият CBDC няма да има елемента на анонимност.

Регулаторът на капиталовите пазари също изразява загриженост

Говорейки по повода, председателят на Борда на ценните книжа на Индия (SEBI), регулаторът на капиталовите пазари, Мадхаби Пури Бух сподели:

„Днес забелязахме, че по отношение на пазара, ценните книжа, инвестициите и плащанията хората увеличават доверието си в DLT.“

Тя обясни ползите от захранваните с блокчейн системи за ценни книжа и наблюдение NSDL, като каза, че това ще внесе дисциплина и прозрачност на пазара на корпоративни облигации чрез запис в реално време и проверка на информацията.

Въпреки това тя изрази опасения относно функцията за анонимност на DLT в това, което тя нарече „частни“ блокчейн мрежи.

Това (анонимността) е единствената най-голяма разлика между частните прояви на DLT и това, което обикновено наричаме дигиталните валути на централните банки, където не се предвижда този аспект на технологията… да бъде използван, тъй като не желаем да имаме анонимност„, каза тя.

Ситараман предлага глобален консенсус

Говорейки след председателя на SEBI, индийският финансов министър подчерта допълнително възприеманите рискове от това, че правителствата и централните банки нямат правомощията да наблюдават или проверяват всичко, което се случва в блокчейн мрежа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Измамници в Турция се представят за Binance

По-рано индийският финансов министър каза, че блокчейнът е добър и има голям потенциал, но правителството няма да бърза с решение относно приемането или узаконяването на криптовалутите. Говорейки на панелна дискусия на МВФ миналия месец, тя призова за международно сътрудничество за единна рамка за справяне с предизвикателствата, които нововъзникващата блокчейн технология поставя пред правителствата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене