НАЧАЛО Крипто Крими

Измамници в Турция се представят за Binance

МАЙ. 9, 2022 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Измамници в Турция се представят за Binance

Опитвайки се да възползват от популярността на Binance в страната, измамниците в Турция наеха множество билбордове, за да рекламират измама.

Binance TR, турският клон на крипто борсата, предупреди инвеститорите в региона за продължаващ опит за измама, който е насочен към крипто инвеститори чрез фалшиви билбордове и реклами с логото на Binance.


В Турция има голям брой крипто инвеститори, които представляват над 7% от общия трафик към основната платформа на Binance през настолен браузър, както се вижда от данни от Similarweb


Опитвайки се да се възползват от популярността на Binance в страната, измамниците в Турция наеха билбордове, рекламиращи измамата.


В последното предупреждение, издадено от Binance Turkey, билбордът е показан с реклама за “Binance Tourist exchange”, която няма връзка с оригиналния Binance. Рекламата включва и телефонни номера, които при набиране могат да свържат потенциални жертви с измамници. Груб превод на предупреждението гласи:


“От известно време билбордове, подобни на изображението по-долу, бяха поставени в различни региони на Турция [...и] нямат нищо общо с #Binance!”

Image


Прочети Още: Биткойн изглежда 'абсолютно ужасно' в момента, твърди трейдър

Като се има предвид лекотата при проследяване на хората, отговорни за отдаването под наем на билбордове и публикуването на измамни реклами, насочени към крипто инвеститори, Binance разкри намерението си да премине в офанзива и да предприеме необходимите законови действия срещу хората, “които очевидно са замесени в измамни дейности.


Непредпазливите инвеститори, които в крайна сметка се свързват с фалшивите номера за контакт, обикновено са посрещнати от измамника, представящ се като част от екипа на Binance. С крайната цел да откраднат пари под формата на крипто активи, е установено, че измамниците насочват инвеститорите да създават нови акаунти или да споделят съществуващи пароли и сийд фрази.


Инвеститорите, които подозират, че са в контакт с такива измамници, е редно да се свържат с официалната поддръжка на клиенти на Binance чрез официални канали, включително уебсайта или мобилното приложение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) заяви, че 25-годишният Джеръми Спенс е поискал милиони чрез фалшиви изявления, "включително, че търговията с крипто на Спенс е била изключителн...
МАЙ. 12, 2022 18:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ наложи санкции на крипто миксера Blender за пране на пари

Blender е базиран на Биткойн инструмент, използван от крипто инвеститорите, за да прикрият транзакциите си. Съобщава се, че миксерът е улеснил прехвърлянето на BTC на стойност над $500 милиона от нача...
МАЙ. 8, 2022 02:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ предлагат $15 милиона награда за информация свързана с рансъмуер групата Conti

Наградите включват $10 милиона за „идентификация и/или местоположение“ на ключови лидери на групата и $5 милиона за информация, водеща до арестите на всеки, участващ в „рансънуер инцидента на Conti“.П...
МАЙ. 7, 2022 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери откраднаха $80 милиона от Rari Capital

Според одиторската компания за смарт договори BlockSec, неизвестен хакер се е насочил към платформата Fuse на Rari Capital – протокол, който позволява на DeFi разработчиците да създават собствени паза...
МАЙ. 1, 2022 09:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света