НАЧАЛО Други

Андрю Тейт и сцеплението му в крипто средите

януари 8, 2023 13:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Андрю Тейт и сцеплението му в крипто средите

В края на 2022 г. известната интернет личност - Андрю Тейт беше арестуван в Румъния по обвинение в трафик на хора, само няколко дни след като се е скара с Грета Тунберг в Twitter.

Тейт е бивш световен шампион по кикбокс, а сега инфлуенсър, който натрупа милиони фенове и последователи, твърдейки, че учи младите мъже как „да спрат да бъдат неудачници„.

Сега е по-известен с онлайн курсовете, които обещават да покажат как да „избягаме от Матрицата„. Освен това по негови думи той също така има опит с дигиталните валути.

Освен че има много фенове в крипто пространството той беше интервюиран и дори дори защитаван от различни популярни инфлуенсъри в техни интервюта, включително Антъни Помплиано и Лая Хайлпърн.

Още през декември 2022 г. Altcoin Daily, канал в YouTube с повече от един милион абонати, аплодира Тейт за това, че насърчава хората да купуват Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). По онова време Тейт препоръча да се купуват криптовалути сега и да ги продадат три години по-късно с печалби, достатъчни за пенсиониране.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Най-големият растеж тепърва предстои


Дори небезизвестният Майкъл Сейлър имаше обмен на мнения с Тейт в Twitter. Тейт не само говори за дигиталните валути, но изглежда ги използва и за правене на бизнес.

Има ли място Тейт в крипто сектора?

Не всички крипто ентусиасти посрещнаха милионерът с отворени обятия, а някои като Питър Маккормак бяха много критични. Маккормак също така осмя Лая Хейлпърн за подкрепата ѝ на Тейт. 

Не е изненада, че Тейт е намерил толкова последователи сред крипто общността. На пръв поглед те споделят много от същите идеали – либертарианска идеология, която е против държавата и се отнася с подозрение към институциите. Тейт не крие враждебността си към властите и аплодира страни като Румъния.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Тези 7 алткойна могат да хванат трейдърите неподготвени – Santiment


В крайна сметка той не стана известен с бизнес успеха си или с криптовалутите си. Той придоби популярност извън света на кикбокса, казвайки много противоречиви неща, които му спечелиха фенове и последователи. 

Биткойн трудно печели признание както от законодателите, така и от регулаторните органи, до голяма степен поради характеристиките си, които предполагаемо го правят възприеман като привлекателен от престъпници и измамници.

Сега, когато по света се разпространяват снимки на един известен негов защитник, отведен с белезници, някои използват това като аргумент срещу актива. Това, разбира се, няма никакво значение в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене