НАЧАЛО Други

Аналитичната платформа Chainalysis открива офис в Дубай

10.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Аналитичната платформа Chainalysis открива офис в Дубай

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis обяви откриването на своя регионален щаб в Дубай, оживения метрополис на Обединените арабски емирства, в сряда.

Този стратегически ход отразява отдадеността на Chainalysis за насърчаване на благоприятна регулаторна среда за сектора на криптовалутите, в тясно сътрудничество с правителството на ОАЕ и местните финансови институции.

Новосъздаденият офис ще се погрижи за нуждите на Южна Европа, Близкия изток, Централна Азия и Африка, като има за цел да осигури съществена подкрепа на процъфтяващите крипто пазари в тези региони.

Това разширяване в Дубай е част от по-широка тенденция, при която крипто и Web3 компаниите са все повече привлечени от града заради неговите прогресивни политики и амбициозни инициативи за насърчаване на иновациите в дигитални активи.

Решението на Chainalysis да създаде магазин в Дубай следва три години ползотворни партньорства както с публичния, така и с частния сектор в ОАЕ. Тези сътрудничества включват съвместна работа с Министерството на изкуствения интелект, дигиталната икономика и приложенията за отдалечена работа, както и подписване на меморандум за разбирателство с Emirates NBD, известна държавна банка.

Майкъл Гронагер, главен изпълнителен директор на Chainalysis, похвали проактивния подход на правителството на ОАЕ към възприемане на крипто революцията, цитирайки регулациите и благоприятните за бизнеса политики като ключови двигатели на иновациите в региона.

Гронагер подчерта значителния потенциал на криптовалутите за улесняване на трансферите на стойност и подчерта нарастващата тенденция на цялостната трансферна дейност. Той изрази увереност в способността на ОАЕ да води иновации чрез използване на криптовалути за практически приложения, които носят осезаеми ползи както за потребителите, така и за бизнеса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Очаква се важно съобщение, което може да бъде проблем за долара

Финансов експерт прогнозира важно съобщение, което може да окаже огромно влияние върху щатския долар. Всъщност се очаква, че на предстоящото събитие алиансът БРИКС ще ускори усилията си за дедоларизация.

30.05.2024 10:30 1 мин. четене

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.