НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейн мрежа раздава 550 милиона безплатни криптовалути

09.05.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн мрежа раздава 550 милиона безплатни криптовалути

Мрежата Mode, DeFi решение, работещо върху Optimism Stack, наскоро представи своя управленски токен, наречен MODE.

Едновременно с това платформата стартира програмата си за крипто airdrop, като порталът за заявяване на токени вече е отворен за отговарящите на условията участници.

Токенът MODE служи с двойна цел, като действа като инструмент за управление и насърчава разширяването на екосистемата в мрежата. Общото предлагане на токени MODE е ограничено до 10 милиарда, като първоначалното им разпространение е в размер на 1.3 милиарда токена. Това начално предлагане включва токени, разпределени чрез предишни airdrop събития, както и разпределения от фондацията и хазната.

Що се отнася до разпределението, 35% от токените MODE са предназначени за разпределение чрез крипто airdrop събития за потребители и разработчици, като 5.5% от това разпределение ще бъдат пуснати в рамките на първото тримесечие.

Освен това 19% от токените се разпределят между инвеститори и ранни сътрудници, като за тях се прилага 12-месечен период на заключване, последван от 24-месечен линеен график за отключване. Фондацията и хазната притежават колективно 27% от токените, за да подкрепят стимулите на екосистемата чрез механизми за управление.

За да се възпрепятства преждевременната продажба на токени, на изявените сътрудници ще бъдат наложени първоначални ограничения на претенциите, което ще им позволи да получат достъп до 50% от своите токени незабавно, а до останалите 50% – след 90-дневен период, при условие че поддържат активите си в рамките на мрежата.

Мрежата Mode си сътрудничи с Optimism за разработването на Superchain, която интегрира решението за наличност на данни (DA) на Celestia, за да се развие Mode Flare – отделна мрежа от трети слой, пригодена за DeFi услуги. Тази архитектура насърчава засиленото сътрудничество между децентрализираните приложения (dApps) и потребителите чрез споделяне на приходите от договорите.

Понастоящем мрежата може да се похвали с обща заключена стойност (TVL) от $603 милиона, което я нарежда сред 10-те най-големи мрежи от втори слой заедно с лидери като zkSync Era и Linea, с марж от приблизително $200 милиона.

Към първото тримесечие мрежата поддържа над 30 собствени и външни приложения, включително The Graph и LayerZero, с акцент върху DeFi услугите. Освен това тя регистрира приблизително 450,000 активни адреса и почти 20 милиона транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Крипто проект влиза в ново партньорство с Google Cloud

Фондацията Fantom влезе в стратегически съюз с Google Cloud, за да насърчи растежа на децентрализирани приложения (dApps) на своята платформа.

29.05.2024 14:30 1 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.