Home

Американското правителство ще използва блокчейн за военни цели

10.07.2024 8:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американското правителство ще използва блокчейн за военни цели

Блокчейн технологията набира все по-голяма популярност сред корпорациите и правителствата, демонстрирайки потенциала, който притежава за бъдещето на множество различни сектори - от финансите до здравеопазването и военните инициативи.

Наскоро Комисията по военните въпроси към Сената на САЩ, председателствана от президента Джо Байдън, даде зелена светлина на блокчейн технологията за укрепване на националната сигурност и рационализиране на управлението на веригата за доставки в Министерството на отбраната (DOD).

Този ход, очертан в последния изложен Закон за националната отбрана (National Defense Authorization Act – NDAA), подчерта потенциала на блокчейн за повишаване на целостта на данните и оперативната прозрачност в отбранителните операции.

На фона на глобалната конкуренция в блокчейн разработките САЩ се стремят да запазят технологичното си лидерство. Министърът на отбраната Лойд Остин е натоварен със задачата да предостави цялостна оценка до 1 април, в която подробно да се опише блокчейн интеграцията във веригите за доставки на Министерството на отбраната и да се оценят необходимите ресурси.

Фокусът на комисията е насочен към укрепване на доставките областта на отбраната срещу манипулиране от страна на геополитически съперници и подобряване на криптографските гаранции. Съществува и стратегически интерес за наблюдение на блокчейн развитието в страни като Китай и Русия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Блокчейн е бъдещето на финансите според главния изпълнителен директор на Robinhood

В неотдавнашен доклад на Fortune главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев изрази убеждението си, че токенизацията представлява следващата еволюционна стъпка за финансовите услуги.

18.07.2024 8:30 1мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

State Street обмисля въвеждането на стабилна монета

State Street Corporation, известна компания за финансови услуги, активно обмисля въвеждането на стабилна монета и депозитен токен като част от стратегията си за рационализиране на разплащанията с помощта на блокчейн технологията.

18.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.