НАЧАЛО Други

Американски сенатор се опитва да прокара закон, който да разруши Федералния резерв

09.06.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски сенатор се опитва да прокара закон, който да разруши Федералния резерв

Сенаторът Майк Лий представи нов законопроект, целящ разрушаването на Федералния резерв на САЩ.

Това законодателство има за цел да разпусне Съвета на управителите и да отмени Закона за Федералния резерв от 1913 г. Конгресменът Томас Маси подкрепя подобен законопроект в Камарата.

Лий твърди, че Федералният резерв не е изпълнил задълженията си, причинявайки финансова нестабилност. Той смята, че институцията е превишила мандата си, допринасяйки за икономически проблеми.

Законът за премахване има за цел да сложи край на тази система, която според Лий позволява неконтролирани държавни разходи и икономически сътресения.

Маси подкрепя мнението на Лий, посочвайки отрицателното въздействие на инфлацията върху американците.

Той припомня действията на Федералния резерв по време на ковид пандемията, когато напечата трилиони долари и ги даде на заем на Министерството на финансите. Това, твърди той, девалвира щатския долар и подхранва инфлацията.

С наближаването на срещата на Федералния резерв на 12 юни във финансовия сектор има спекулации. Някои експерти прогнозират, че тази година няма да има намаления на лихвите, докато други се надяват на намаления поради забавяне на инфлацията и по-слабия пазар на труда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.