НАЧАЛО Други

Американски политик със съмнения за вътрешна търговия с акции

03.02.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски политик със съмнения за вътрешна търговия с акции

Търговията с вътрешна информация продължава да представлява постоянно предизвикателство във финансовата индустрия, а някои американски политици често са определяни като едни от най-активните участници в подобни дейности в световен мащаб.

Някои политически фигури изглежда безупречно планират времето за своите сделки, което кара инвеститорите да се питат за степента на тяхната привилегирована информация. Джаред Московиц, представител на САЩ в 23-ия конгресен район на Флорида, участва в една такава търговия, която породи съмнение.

На 14 декември Московиц се освободи от акции на Seacoast Bank на стойност над $100,000. Това, което прави тази сделка интересна, е, че стойността на акциите достигна своя връх точно на тази дата и веднага след това отбеляза спад. Впоследствие акциите на SBCF поевтиняха с 20.59%, спадайки от $29.28 до под $24.

Този инцидент не е първият, който предизвиква безпокойство. През март предходната година, на фона на притесненията за състоянието на банковия сектор в страната, инвестиционна сметка, принадлежаща на децата на Московиц, продаде акции на Seacoast Banking Corporation на стойност между $65,000 и $150,000. Интересното е, че това се случи само два дни преди акциите на SBCF да претърпят значителен спад от 20%.

Според говорителя на г-н Московиц финансовият съветник на конгресмена е препоръчал продажбата на акциите на Seacoast, за да се диверсифицират авоарите на децата му. Московиц уточни, че решението е съвпаднало с брифинг в Конгреса относно банковата криза.

Призивите за забрана на търговията с вътрешна информация, в която участват законодатели, се засилиха. Законът STOCK, приет през 2012 г., гласи, че законите за търговия с вътрешна информация се прилагат за законодателите и въвежда 45-дневното правило за разкриване на информация.

В момента се полагат усилия за по-нататъшно ограничаване на тези дейности, като предложения като Закона PELOSI на сенатор Джош Хоули и Закона HUMBLE на републиканец Анджи Крейг. Необходими са обаче конкретни стъпки, за да се превърнат тези предложения в ефективни мерки, които да ограничат или забранят търговията с вътрешна информация от страна на законодателите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Как технологичните гиганти манипулират фондовия пазар

В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително влияние върху цените на акциите. Зад фасадата на иновациите и промените се крият сложни стратегии, създадени с цел да влияят на пазарите и да увеличават печалбите.

25.02.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.