НАЧАЛО Други

Американска банка отказва да компенсира клиент, след като парите му изчезват от сметката

ноември 12, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американска банка отказва да компенсира клиент, след като парите му изчезват от сметката

Съобщава се, че голяма американска банка отказва да възстанови средства на Майк Мичъл, собственик на компания за отдаване на жилища под наем от Флорида, който е открил, че от бизнес сметката му в Wells Fargo липсват $3,771 без разрешение.

Според информацията Мичъл е пропуснал 24-часовия прозорец за докладване на неоторизирани ACH преводи, определен от Националната асоциация на автоматизираните клирингови къщи, с 2 часа и 34 минути.

Изглежда, че средствата са отишли в Pay-By-Phone, приложение за плащане на паркинг такси, но Мичъл отрича да има каквато и да е връзка с него. Разследването разкри, че парите са отишли в Certegy Card Services, платформа за ACH плащания и проверка на чекове. Wells Fargo поискала да възстанови сумата, но от Certegy отказват.

Мичъл заяви:

По някакъв начин търговецът, извършващ плащания с кредитни карти, е получил информация за нашата сметка и е инициирал ACH транзакция за $3771.99.

Wells Fargo твърди, че няма доказателства за компрометиране на сметката и счита въпроса за приключен:

Не е имало неоторизиран достъп до сметката, свързан с това плащане. Банката на търговеца е инициирала тази ACH транзакция и ние предоставихме информацията на нашия клиент, за да разрешим плащането.

Разочарован от липсата на решение, Мичъл е закрил всичките си седем сметки в Wells Fargo, подчертавайки предизвикателствата, пред които са изправени клиентите при оспорването на неоторизирани трансакции в предвидения срок.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.