НАЧАЛО Други

Amazon ще предлага на клиентите си NFT, обезпечени с реални активи

март 8, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Amazon ще предлага на клиентите си NFT, обезпечени с реални активи

Според запознати източници Amazon се готви да предложи на клиентите си възможността да закупят незаменяеми токени (NFT), свързани с реални активи, които ще им бъдат доставени.

Това е значително подобрение в сравнение с предишните усилия на гиганта в електронната търговия за разработване на NFT платформа.

След като функцията стартира, компанията възнамерява да уведоми всички клиенти на Amazon Prime – поне в САЩ – за своята инициатива свързана с дигитални колекционерски предмети. Клиентите могат да закупят незаменяеми токени, свързани с модни артикули като например дънки и да платят с кредитна карта.

Датата на стартиране на този проект не е сигурна, а някои източници твърдят, че това ще стане най-късно до май. Един от източниците предполага, че Amazon ще използва електронна поща, за да информира всички базирани в САЩ абонати на Prime.

Амазон планира да включи милиони потребители, без да изисква от тях да научат за самостоятелно попечителство или как да конфигурират MetaMask портфейл.

Също така не е ясна back-end блокчейн технологията, която Amazon използва. Изглежда, че компанията обмисля различни възможности за интеграция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Притокът на стабилни монети рязко нараства – какво може да последва?


Amazon е осъществила контакт с различни блокчейн гейминг компании и нововъзникващи, утвърдени проекти за дигитални активи, а освен това дружеството е наело или си партнира с десетки Web3 разработчици.

Според множество източници Amazon възнамерява да създаде някаква форма на частен блокчейн. Не е известно дали токените на Amazon ще бъдат включени в проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене