Home

Алткойн сезонът отново се забави, но дали е добър момент за инвестиция?

18.06.2024 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алткойн сезонът отново се забави, но дали е добър момент за инвестиция?

Първоначалното вълнение около т.нар. „алткойн сезон“ се охлади, като много криптовалути се коригираха с 10-20% през последната седмица, с изключение на няколко като Етериум.

Според на данни на Santiment шумът около алткойн сезона често достига своя пик, когато пазара е на върха, което предполага, че търговците може да са станали твърде алчни.

След пикът през март страх от пропускане на потенциални възможности (FOMO) е намалял значително оттогава.

Спадът в ентусиазма на повечето може да отбележи дъното на пазара и да предостави възможност за инвеститорите.

Също така, според данните на Santiment, има спад на бичите настроения за Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) и XRP сред други алткойни с голяма капитализация след скорошните спадове на цените.

Тази промяна в настроенията може да бъде възможност за търпеливите инвеститори да влязат на пазара.

Но тъй като нивата на FOMO достигат най-ниската си точка от началото на 2024 г., сега може да е потенциално добър момент за инвестиция.

Не очаквайте неизбежен бичи пазар на алткойните

Въпреки че Биткойн се движи около най-високите си стойности за всички времена, повечето алткойни все още се търгуват под своите върхове. Известният крипто анализатор Бенджамин Коуен предупреждава, че очакването на незабавен бум на алткойните може да не е реалистично.

Той смята, че това няма да се случи, докато Федералният резерв на САЩ не започне отново да намалява лихвите. Исторически погледнато, криптовалутите са се представили добре след намаляване на лихвените проценти от Фед.

Този спад, който наблюдаваме при много алткойни, е подобен на това, което се случи преди Фед да намали лихвените проценти през 2019 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн Кеш: Подценен, но трейдърите остават скептични

Напоследък стойността на Биткойн Кеш (BCH) постоянно намалява, като към момента на писане на статията се търгува за $372 – спад от 2% за последните 24 часа.

24.07.2024 17:00 1мин. четене

Worldcoin стартира програма за отключване на токени

Worldcoin (WLD) започне значително отключване на токени на 24 юли в рамките на което постепенно ще бъдат отключени 2.38 милиарда WLD на стойност приблизително $5.54 милиарда през следващите четири години.

24.07.2024 15:30 1мин. четене

Финансовият гигант Franklin Templeton разглежда Solana за бъдещи ETF-и

Franklin Templeton, пионер в създаването на спот Биткойн ETF в САЩ, изрази ентусиазъм относно потенциала на други криптовалути, като Solana, да предоставят нови ETF предложения.

24.07.2024 15:00 1мин. четене

Ще помогнат ли Етериум ETF-ите на ETH да достигне нов исторически връх през 2024?

Уил Кай, ръководител на отдел „Индекси“ в Kaiko, посочи в доклад от понеделник, че „цената на ETH може да бъде особено чувствителна към ранните притоци към новостартиралите ETF-и.

24.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.