Home

Задава ли се алткойн сезон на хоризонта?

15.08.2019 18:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Задава ли се алткойн сезон на хоризонта?

През 2019 г. Биткойн изпъква повече от нормалното на фона на остатъка от крипто пазара.

Доминантността на флагманската криптовалута се увеличава до 70 процента за първи път от декември 2017 г. 


Дали ще се запази тази тенденцията или BTC ще достигне точка на изтощение, която ще задейства новия алткойн сезон?


Възходът на Биткойн доминантността започна през декември 2018 г. Оттогава BTC натрупа 327% от дъното си на $3,200 до максимум от близо $14,000. Междувременно повечето алткойни са неутрални или отчитат спадспрямо Биткойн.


Според някои хора доминантността на Биткойн вероятно ще достигне 80%, докато ролята на алткойните на пазара избледнява. Един от тези хора е Макс Кайзер, домакин на “Keiser Report на RT. В резултат на това, бившият търговец на Уолстрийт вярва, че инвеститорите трябва да продават своите алткойни за BTC.


Ако погледнете седмичната графика на доминантността на Биткойн, изглежда, че съветите на Кайзер може и да са разумни. Възходящ триъгълник започна да се заформя в рамките на едноседмичната графика на прага на корекцията от 2017 г. (по това време доминантността на BTC беше на 35%).


Биткойн проби нагоре от възходящия триъгълник и може да се таргетира 38,7% подем, което би го тласнало до 80% доминантност, подобно на прогнозата на Макс Кайзер.


Това трябва да говори, че последователният TD индикатор подава мечи сигнал под формата на зелена деветка. Този технически индикатор прогнозира корекция от една до четири седмици. Въз основа на този сигнал доминантността на BTC може значително да спадне, което позволява на алткойните да отбележат печалби, докато пари ‘изтичат’ от флагманската криптовалута. 


Независимо от това, свещ със зелено две над предходната зелена единица би могла да обезсили мечия сигнал, като по този начин ще позволи на възходящият тренд да продължи.


Струва си да се отбележи, че от края на 2017 г. тт последните четири пъти, когато последователният TD индикатор дава сигнал за продажба (под формата на зелена деветка), три са правилни.


Първото се случи през седмицата на 6-ти ноември 2017 г., което доведе до 25% спад –  от 65,6% до 48,5%. Вторият сигнал за продажба се появи през седмицата на 26-ти март 2018 г., като тогава отчете спад от 50,2% до 38,7%.


Последната корекция беше тази през седмицата на 17-ти септември 2018 г., когато доминантността спадна от 58,8% на 51,3%.


Въпреки че доминантността на Биткойн в момента е с меча нагласа, доминантността на алткойн пазара седи в “златната” област на корекция въз основа на показателя за Фибоначи корекция.


След корекцията, която започна през януари 2018 г., доминирането на алткойните над пазара наскоро достигна нивото на корекция от 61,8% и 65% по Фибоначи. Тази зона на фиб корекция представлява ключова точка за тенденцията. Значителна корекция, подобна на току-що преживяната в тази област, предполага, че може да видим отскок.


Ако бъде валидиран, отскокът може да има потенциал да тласне доминантността на алткойните до 50% или 38,2% нивото на фиб корекция. Пробивът под нивото на златната корекция обаче е сигнал за промяна на тенденцията от бича към меча, което може да доведе до значителен спад в пазарната капитализация на алткойните.


Въпреки че седмичната графика на доминантността на Биткойн седи в ‘меча поза‘ въз основа на последователния TD индикатор, все още е рано да се каже дали този мечи сигнал има потенциал да предизвика следващия алткойн сезон. 


Както се вижда в 12- часовата графика на четирите алткойна (Лайткойн, Етериум, Биткойн Кеш, XRP), всички те са във фаза на консолидация, без да има ясни признаци в коя посока ще пробият.


Следователно, при настоящите пазарни условия, чакането за потвърждение на бичите сигнали при доминантността в комбинация с индикатори от гореспоменатите алткойни е препоръчително. Има известни предпоставки за алтсезон.

Независимо от това, ако ETH, XRP, BCH и LTC се преместят под подкрепите си и BTC доминантността продължава да нараства, тогава този показател на Биткойн може да достигне зашеметяващите 80%, както прогнозира Макс Кайзер.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Питър Бранд сподели своята меча прогноза за Биткойн

Въпреки неутралните настроения на пазара на криптовалути, някои анализатори прогнозират мечи тренд за Биткойн (BTC).

21.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Входящите потоци към ETF-ите за криптовалути нарастват с наближаването на старта на спот Етериум ETF

Спот Биткойн ETF-ите отбелязаха значителен приток през тази седмица, като с възстановяването на пазарите бяха инвестирани около $1.24 милиарда.

21.07.2024 19:40 1мин. четене

Биткойн може да преодолее съпротивата от $70,000 според анализатор

Водещ анализатор, който точно прогнозира най-ниската цена на Биткойн през 2022 г., сега смята, че натискът на мечките върху водещата криптовалута е напълно изчерпан.

21.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.