НАЧАЛО Други

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

Според първоичточника на информацията Фондация Algorand си партнира с Технологичния университет “Джавахарлал Неру” в Хайдерабад и Индийското училище по бизнес, за да стартира образователни програми за развитие на факултета и обучение на студенти разработчици.

Компанията се опитва да навлезе и в сектора на стартъпите в страната, обявявайки партньорство с T-Hub (център за иновации, базиран в Хайдерабад). Главния изпълнителен директор на центъра сподели, че партньорството ще помогне на местните стартъпи да получат достъп до капитал от цял свят и да разширят проектите си в световен мащаб. Също така фондацията ще бъде домакин на майсторски клас за компании, които искат да навлязат в Web3 областта.

Освен това Algorand стана и технологичен партньор на Глобалния фонд за устойчивост на климата, стартиран от фондация “Клинтън”. Фондът ще допринесе за подпомагане на местните предприятия да се свържат с пазарите на въглеродни емисии и да монетизират въглеродните кредити.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен


Главният изпълнителен директор на фондация Algorand, Стаси Уордън сподели,че е развълнувана да се върне в Индия и да види как хората от страната приемат технологиите, които могат да окажат значително въздействие върху качеството на живота им.

Тя добави, че партньорствата ще помогнат на блокчейн технологията да разгърне потенциала си и ще подпомогнат местната екосистема да се превърне в по-приобщаваща икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене