НАЧАЛО Биткойн

Алчността отново превзема пазарите на Биткойн – какво означава това?

11.12.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алчността отново превзема пазарите на Биткойн – какво означава това?

На фона на неотдавнашното покачване на стойностите на различните криптовалути апетитът за печалби нарасна, напомняйки нивата, наблюдавани през 2021 г., достигайки многогодишни върхове.

Много инвеститори и търговци са убедени, че е започнала бича тенденция, като поставят високи очаквания за 2024 г.

Индексите на страха и алчността предлагат изключително важна информация за цялостните пазарни нагласи, като разчитат на технически показатели.

Основно страхът се засилва при наличие на песимистични показатели и слаба пазарна инерция, съчетани със значителен натиск от продажби. Обратно, алчността се появява, когато има стабилна инерция и повишено търсене.

Въпреки това крайният страх обикновено показва “свръхпродаден” пазар, докато крайната алчност често сигнализира за “свръхпокупка” на пазара. И двете крайности могат потенциално да предизвикат обръщане на тенденциите и настроенията. Забележително е, че индексът на “алчността” при криптовалутите достигна многогодишен връх от 74 на 30 ноември, според индекса на Alternative. Той се задържа около това ниво, като към момента на писане на статията регистрира 74.

Интересно е, че същото ниво на алчност е наблюдавано по време на бичия тренд през 2021 г., а преди това, в началото на август 2020 г., както показва индексът. Поглеждайки графиката, индексът изглежда волатилен, а изолираните върхове не е задължително да корелират директно с бичия пазар.

Въпреки това последователните нива на алчност (или страх) са склонни да се съгласуват повече с надежден индикатор, което показва корелация.

Сравнявайки сценария с този от 2020 г. и 2021 г., има вероятност състоянието на “страх” отново да доминира, предшествайки още по-високи нива на “алчност“.

Като се вземат предвид всички фактори, този многогодишен връх отразява настроенията, споделяни от много инвеститори в криптовалути в този момент.

В крайна сметка, ако има устойчив приток на капитали с постоянна силна инерция, цените могат да продължат да растат през следващите дни. Възможно е обаче да настъпи пазарно отстъпление, ако алчността се ускори твърде бързо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.