НАЧАЛО Други

Alameda Research ще изплати $200 милиона на Voyager Digital

септември 21, 2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Alameda Research ще изплати $200 милиона на Voyager Digital

Търговската компания Alameda Research ще изплати около $200 милиона заеми на Voyager Digital - фалиралия крипто заемодател.

Alameda ще изплати 6,553 BTC (около $128 милиона) и 51,204 ETH (около $70 милиона) като главница и такси по заема, както и по-малки суми в седем други токена, според съдебно заявление. 

Заемите трябва да бъдат погасени до 30 септември, се казва в подадената документация.

Ако процесът мине гладко, Voyager ще изпрати на Alameda обратно токените, които търговската фирма е заложила като обезпечение за заемите – състоящи се от 4,650,000 FTT токена на FTX (около $112 милиона) и 63,750,000 в SRM (около $49 милиона) – токен на децентрализираната борса Serum.  

Развитието идва в момент, когато Voyager продава на търг активите си, след като през юни подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 в Ню Йорк. Участниците в търга не разкриват информация като част от процеса, но FTX и Alameda публикуваха оферта за ликвидност на кредиторите на Voyager през юли. 

Това предизвика критики от страна на Voyager, която обвини фирмите на Банкман-Фрид, че правят „подвеждащи или откровено неверни“ твърдения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще се изстреля след подобрение на макроикономическите условия – М. МакГлоун


FTX, борсата с тесни връзки с Alameda, е свързана с множество потенциални спасителни мерки след поредица от сривове в сектора на крипто кредитирането. 

Фирмата предостави на BlockFi кредитна линия в размер на $250 милиона, след като заемодателят спря тегленията през юни, и все пак може да придобие бизнеса изцяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене