НАЧАЛО Други

Alameda Research ще изплати $200 милиона на Voyager Digital

21.09.2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Alameda Research ще изплати $200 милиона на Voyager Digital

Търговската компания Alameda Research ще изплати около $200 милиона заеми на Voyager Digital - фалиралия крипто заемодател.

Alameda ще изплати 6,553 BTC (около $128 милиона) и 51,204 ETH (около $70 милиона) като главница и такси по заема, както и по-малки суми в седем други токена, според съдебно заявление. 

Заемите трябва да бъдат погасени до 30 септември, се казва в подадената документация.

Ако процесът мине гладко, Voyager ще изпрати на Alameda обратно токените, които търговската фирма е заложила като обезпечение за заемите – състоящи се от 4,650,000 FTT токена на FTX (около $112 милиона) и 63,750,000 в SRM (около $49 милиона) – токен на децентрализираната борса Serum.  

Развитието идва в момент, когато Voyager продава на търг активите си, след като през юни подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 в Ню Йорк. Участниците в търга не разкриват информация като част от процеса, но FTX и Alameda публикуваха оферта за ликвидност на кредиторите на Voyager през юли. 

Това предизвика критики от страна на Voyager, която обвини фирмите на Банкман-Фрид, че правят “подвеждащи или откровено неверни” твърдения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще се изстреля след подобрение на макроикономическите условия – М. МакГлоун


FTX, борсата с тесни връзки с Alameda, е свързана с множество потенциални спасителни мерки след поредица от сривове в сектора на крипто кредитирането. 

Фирмата предостави на BlockFi кредитна линия в размер на $250 милиона, след като заемодателят спря тегленията през юни, и все пак може да придобие бизнеса изцяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.