НАЧАЛО Други

Alameda Research ще изплати $200 милиона на Voyager Digital

септември 21, 2022 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Alameda Research ще изплати $200 милиона на Voyager Digital

Търговската компания Alameda Research ще изплати около $200 милиона заеми на Voyager Digital - фалиралия крипто заемодател.

Alameda ще изплати 6,553 BTC (около $128 милиона) и 51,204 ETH (около $70 милиона) като главница и такси по заема, както и по-малки суми в седем други токена, според съдебно заявление. 

Заемите трябва да бъдат погасени до 30 септември, се казва в подадената документация.

Ако процесът мине гладко, Voyager ще изпрати на Alameda обратно токените, които търговската фирма е заложила като обезпечение за заемите – състоящи се от 4,650,000 FTT токена на FTX (около $112 милиона) и 63,750,000 в SRM (около $49 милиона) – токен на децентрализираната борса Serum.  

Развитието идва в момент, когато Voyager продава на търг активите си, след като през юни подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 в Ню Йорк. Участниците в търга не разкриват информация като част от процеса, но FTX и Alameda публикуваха оферта за ликвидност на кредиторите на Voyager през юли. 

Това предизвика критики от страна на Voyager, която обвини фирмите на Банкман-Фрид, че правят „подвеждащи или откровено неверни“ твърдения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще се изстреля след подобрение на макроикономическите условия – М. МакГлоун


FTX, борсата с тесни връзки с Alameda, е свързана с множество потенциални спасителни мерки след поредица от сривове в сектора на крипто кредитирането. 

Фирмата предостави на BlockFi кредитна линия в размер на $250 милиона, след като заемодателят спря тегленията през юни, и все пак може да придобие бизнеса изцяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене