НАЧАЛО Блокчейн

Актуализация на Cardano на 14 февруари – какво може да значи това за ADA?

февруари 13, 2023 14:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Актуализация на Cardano на 14 февруари – какво може да значи това за ADA?

Координаторът на общността на разработчиците на Cardano - Input Output Global (IOG), Ребека Хопууд разкри, че дългоочаквана актуализация на блокчейна е насрочена за Деня на влюбените.

Става въпрос за ъпгрейда SECP, който сега се нарича “Valentine” и ще въведе нови крипто примитиви (крипто алгоритми на ниско ниво, които често се използват за изграждане на крипто протоколи за компютърни системи за сигурност) Plutus SECP във веригата на Cardano.

Предложението беше представено  от съвместен технически екип на Input Output, Cardano Foundation и EMURGO на 9 февруари – след период на тестване във виртуална тестова среда, която имитира реална производителност. Процеса протече и в тясно сътрудничество с операторите на пулове за залози (SPO), разработчиците и инженерните екипи на компаниите и се очаква обновяването да влезе в сила на 14 февруари.

Актуализацията включва преминаване на основната мрежа на Cardano към протокол v8. Потребителите на възли на Cardano и SPO трябва да ги обновят до най-новата версия, а версиите преди 1.35.4 няма да са съвместими с новата версия и няма да работят в основната мрежа след пускането на актуализацията в действие.

Според информацията Valentine ще донесе редица предимства на общността на Cardano, включително подобрено разработване на децентрализирани приложения (dApp) между веригите и по-голяма оперативна съвместимост.

Тази функция ще позволи на разработчиците да създават приложения, които свързват блокчейна с други вериги. Това от своя страна ще даде достъп на потребителите на други мрежи да взаимодействат безпроблемно с финансовите услуги, предлагани от dApps на Cardano.

Ще помогнат ли скорошните проекти на мрежата за развитието на родния ѝ токен?

Valentine е само една от последните актуализации, произлизащи от мрежата. Интересът към Cardano DeFi рязко нарасна след пускането на свръх обезпечената стабилна монета на блокчейна – Djed.

Именно заради тези проекти и ангажираността на компанията в посока развитие, общността на Cardano е оптимистично настроена за дългосрочния растеж на родния токен на мрежата – ADA.

В краткосрочен план обаче анализаторите клонят към низходящо движение на цената на монетата поради продължаващата репресия на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ срещу функцията за залагането на криптовалути, която играе основна роля в блокчейна на Cardano.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

Актуализацията на Етериум “Shanghai” се доближава все повече до реалността, тъй като разработчиците обявиха, че хард форкът се подлага на строги тестове в публичната тестова мрежа Goerli.

март 16, 2023 16:35 1 мин. четене

Водещ разработчик на SHIB посочи графика за бета тестването на Shibarium

Водещият разработчик на проекта от втори слой на Шиба Ину (SHIB), “Shytoshi Kusama” очерта предварителен график за завършване на фазата на бета тестване.

март 15, 2023 8:00 1 мин. четене

Бета тестът на Shibarium стартира: Какво трябва да знаете?

Дългоочакваното решение за мащабиране от втори слой на Шиба Ину (SHIB), Shibarium, е пуснато в бета версия, според разработчик на проекта с псевдоним “Shytoshi Kusama”.

март 12, 2023 18:00 1 мин. четене