НАЧАЛО Други

Акция от портфолиото на Уорън Бъфет се изстреля до рекордни стойности

09.02.2024 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акция от портфолиото на Уорън Бъфет се изстреля до рекордни стойности

Уорън Бъфет, известен инвеститор и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, наскоро отбеляза значителни печалби в една от основните си акции, която достигна исторически връх (ATH) и може да обещае значителни печалби.

Акциите на Mitsubishi Corporation се покачиха до най-високата си точка (2,812.5 йени според Reuters) след обявяването на мащабно обратно изкупуване на акции от страна на най-голямата търговска къща в Япония.

Това обратно изкупуване, възлизащо на 500 милиарда йени ($3.4 милиарда) на 7 февруари, беше определено от анализаторите като “чудовищна” сделка.

Компанията се ангажира да използва тази сума за обратно изкупуване на до 10% от акциите си в комбинация с по-ранно обратно изкупуване и годишен дивидент, като цели да постигне обща възвръщаемост на акционерите от 94% за финансовата година, приключваща през март 2024 г.

Анализаторът на Jefferies Тхан Ха Фам отбеляза, че ако Mitsubishi не идентифицира атрактивни възможности за придобиване, тя вероятно ще върне излишните парични средства на акционерите, за да поддържа и подобрява капиталовата ефективност, целейки двуцифрена възвръщаемост на собствения капитал.

Струва си да се отбележи, че Бъфет увеличи дяловете си в петте водещи японски търговски къщи – Mitsubishi, Sumitomo, Mitsui & Co, Marubeni и Itochu – през юни 2023 г., средно с 8.5%, което отразява оптимизма му за бъдещето на Япония и стимулира ралито на борсовия индекс Nikkei.

Въпреки тази положителна новина, акциите на Mitsubishi отбелязаха лек спад от 1.19% за деня, но се повишиха със 7.19% за предходната седмица и с 15.5% за последния месец, като в момента се търгуват на ниво от 2,770 йени към 9 февруари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън срещу Тръмп – кой ще спаси икономиката на САЩ?

Когато се разглежда въпросът кой може да спаси икономиката на САЩ между Байдън и Тръмп, е важно да се разгледат съответните им икономически политики, постижения и потенциални траектории.

22.02.2024 13:00 3 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.