НАЧАЛО Други

Акциите на Nvidia се изстреляха до нов исторически рекорд

08.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на Nvidia се изстреляха до нов исторически рекорд

Акциите на NVIDIA се издигнаха до безпрецедентни висоти, съперничейки си дори с технологичния гигант Apple по пазарна стойност.

Неотдавнашният скок в цената на акциите на NVIDIA я изстреля в горните редици на световните компании. Понастоящем акциите на NVIDIA се търгуват на Nasdaq на цена от 922.75 и са на път да нараснат за шести пореден ден, което ще увеличи пазарната капитализация на компанията до приблизително $2.3 трилиона.

Този скок издигна NVIDIA до позицията на третата най-ценна компания в САЩ, изпреварвайки дори Saudi Aramco. Тъй като Apple е само с $300 милиарда напред с пазарна капитализация от $2.61 трилиона, NVIDIA бързо стопява разликата.

Този метеоритен възход бележи значителна промяна за NVIDIA, която доскоро изоставаше значително от Apple. Неотдавнашните важни събития, включително разширяването на китайския пазар, ускориха възхода на NVIDIA. Само преди няколко седмици тя изпревари Amazon и стана четвъртата най-капитализирана публична компания в САЩ с пазарна стойност от $1.83 трилиона.

Инерцията на NVIDIA не показва признаци на забавяне, като компанията е на път да изпревари Apple в близко бъдеще.

На фона на този скок конкуренцията в сектора на изкуствения интелект се засилва. Въпреки че OpenAI запазва силната си позиция на пазара на големи езикови модели, се появяват нови играчи с иновативни продукти.

Genie на Google, например, може да генерира виртуални светове за игра от едно изображение, докато Chat with RTX на Nvidia предлага убедителна алтернатива, особено за потребителите на персонални компютри.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.