НАЧАЛО Други

Акциите на MicroStrategy се сринаха след спада на Биткойн

20.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на MicroStrategy се сринаха след спада на Биткойн

На фона на продължаващата волатилност на Биткойн, акциите на MicroStrategy паднаха с повече от 13% от отварянето на пазарите на 19 март, съвпадайки със значителен спад в цената на Биткойн до около $63,000.

Този спад се засили с цели 20% след разпродажбата на акциите на MSTR чрез седмични пут опции, възлизащи на над $230 милиарда загуби от крипто пазарна капитализация и $650 милиона в ликвидации.

Ръстът в активността на опциите на 18 март, със закупени над $35 милиона седмични пут опции, показва мечи настроения към акциите на MicroStrategy на фона на спада на цената на Биткойн. Въпреки това, главният изпълнителен директор на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, остава невъзмутим, като продължава да се застъпва за придобиванията на криптовалута на компанията.

На 19 март Saylor обяви закупуването от MicroStrategy на допълнителни 9,245 BTC за приблизително $623 милиона, което довежда общите Биткойн притежания на компанията до 214,246 BTC, придобити за приблизително $7.53 милиарда, със средна цена от $35,160 за BTC.

Въпреки че установяването на пряка връзка между акциите на BTC и MSTR може да е предизвикателство, има забележими прилики в движенията на техните цени.

През изминалата седмица цената на Биткойн спадна с над 12%, което доведе до съответно 20% спад в стойността на акциите на MSTR. Разглеждайки графиките от началото на годината, ръстът на BTC от 42.77% съответно повиши акциите на MSTR с над 87%.

Преплитането на MicroStrategy с Биткойн е все по-очевидно, като компанията вече е синоним на криптовалута в очите на инвеститорите, за добро или за лошо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.