НАЧАЛО Други

Акциите на GameStop скочиха след набирането на над $900 милиона

28.05.2024 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на GameStop скочиха след набирането на над $900 милиона

GameStop, любимецът на ентусиастите на меме акции, отбеляза забележителен ръст от 25% в предборсовата търговия във вторник след новините, че компанията е набрала над $900 милиона чрез продажби на акции по време на неотдавнашното пазарно рали.

Този скок идва след като акциите на GameStop отбелязаха изумително шесткратно увеличение през първата половина на май, до голяма степен подхранвано от възобновеното онлайн присъствие на „Roaring Kitty“ Кийт Гил, централна фигура в манията около акциите през 2021 г.

Оттогава насам обаче акциите на GameStop се сринаха със 70% от пика си, в резултат на което пазарната им стойност стигна до $5.82 милиарда при затварянето на пазара в петък.

Компанията потвърди успешното приключване на предлагането на 45 милиона акции, с което набра значителна сума от $933.4 милиона. Тези средства са предназначени за общи корпоративни цели, потенциално включващи придобивания и инвестиции.

Тъй като в игралната индустрия се наблюдава рязък ръст на електронната търговия, GameStop се подготвя за спад в нетните продажби за първото тримесечие, като прогнозира диапазон от $872 милиона до $892 милиона, което е спад спрямо $1.24 милиарда, отчетени преди година.

Възстановяването на акциите на GameStop може да постави предизвикателства пред продавачите на шорт позиции, които залагат на техния спад. По данни, предоставени от Ortex Technologies приблизително 20.5% от публично достъпните акции на GameStop са били държани в шорт позиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.