НАЧАЛО Други

Акциите на GameStop отново скочиха в петък – каква е причината?

25.05.2024 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на GameStop отново скочиха в петък – каква е причината?

Акциите на GameStop Corporation (GME) поскъпнаха със 17.1% в следборсовата търговия в петък, след период на нестабилност.

В петък GameStop обяви завършването на предварително оповестената си програма за предлагане на акции на пазара. Компанията продаде 45 милиона акции, генерирайки брутни постъпления в размер на $933.4 милиона, което се равнява на приблизително $20.74 на акция.

GameStop планира да използва нетните постъпления от това предлагане за „общи корпоративни цели, които могат да включват придобивания и инвестиции“.

Акциите на GameStop спаднаха при първоначалното обявяване на предлагането на пазара и предварителните финансови резултати за първото тримесечие. Въпреки това, повишението на цената след края на работния ден в петък подсказва, че инвеститорите може би вече смятат “разводняването” за приключено, а акциите – за подценени.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.