НАЧАЛО Други

Акциите на GameStop скочиха с близо 50% – каква е причината?

06.06.2024 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на GameStop скочиха с близо 50% – каква е причината?

Акциите на GameStop (GME) скочиха с 47% в четвъртък след обявяването на стрийм, насрочено за петък от акаунт в YouTube, свързан с инвеститора Кийт Гил, известен също като "Roaring Kitty".

Това ще отбележи първото му появяване на живо в канала след влиятелната му роля в ралито на меме акциите през 2021 г.

Каналът в YouTube, който има над 700,000 абонати, уточнява, че е предназначен за образователни и развлекателни цели и не предоставя лични инвестиционни съвети или препоръки за акции.

През последния месец акциите на GameStop бяха силно нестабилни, особено с Гил, известен също като DeepF—ing Value в Reddit, който се завръща в социалните медии. В понеделник акциите скочиха с 21%, след като акаунт в Reddit, за който се смята, че е на Гил, сподели екранна снимка, показваща инвестиция в размер на близо $175 милиона в акции на GameStop и кол опции. Въпреки това акциите паднаха с 5% на следващия ден, тъй като Wall Street Journal съобщи, че платформата E*Trade на JPMorgan може да обмисли затварянето на акаунта, свързан с екранната снимка.

Стив Сосник, главен стратег в Interactive Brokers, изрази скептицизъм относно мотивите зад действията на акаунта, предполагайки, че инвеститорите трябва да преценят критично дали техните интереси съвпадат с тези, които са споделили снимката.

Миналия месец GameStop претърпя скок от 180% за два дни, когато „Roaring Kitty“ публикува в X за първи път от 2021 г. насам. Въпреки това, това подемът беше кратък и анализаторите предупредиха, че на скорошната меме активност липсва значителен приток на инвеститори на дребно, който бе наблюдаван през 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.