Home

АI ще спаси американската икономика от рецесия според топ инвеститор

18.06.2024 7:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
АI ще спаси американската икономика от рецесия според топ инвеститор

Дълго време Уолстрийт се вълнуваше от стабилното състояние на американската икономика в светлината на агресивните действия на Федералния резерв, като дори се опасяваше, че рецесията е неизбежна.

Все пак, дори и много гласове да са сред песимистите, портфолиото на старши мениджърът на Neuberger Berman Стив Айзман оспорва тази позиция и абсолютно вярва, че проблемът е много лесен за разпознаване. Според него изкуственият интелект и скокът в инфраструктурните проекти помагат на икономиката да е жива и просперираща.

Продължаваме да работим и мисля, че единственото, до което можете да се стигне, е, че американската икономика е по-динамична от всякога в историята“, каза той пред CNBC в четвъртък.

Въз основа на указанията на Айзман потребителските устройства с изкуствен интелект са на път да се превърнат в движеща сила на огромна тенденция в технологичната индустрия, тъй като се предвижда клиентите да купуват тези продукти в големи количества.Той предвижда, че компаниите от типа на Apple, които излязоха с нови функции за изкуствен интелект, ще спечелят много от вълната от клиенти, които ще искат да подновят своите iPhone-и и лаптопи. “Това би означавало, че Apple ще има огромен цикъл на обновяване на клиентите си в случай, че те се сдобият с iPhone“, заяви той.

Освен това неговата организация провежда проучване на акциите, които се очаква да се възползват от AI тенденцията. От друга страна, Айзман призовава инвеститорите да се придържат към позициите си в Apple. “Със сигурност запазете акциите си на Apple“, твърди той.

Айзман също така посочи Microsoft и Alphabet, която е компанията майка на Google, като най-важните холдинги заради напредъка им в областта на изкуствения интелект. Една от неговите идеи е, че ако AI ще бъде толкова успешен, колкото всички прогнозират, че ще бъде, производствените софтуерни разходи биха могли да бъдат много по-ниски. Това може да създаде среда, в която някои компании да загубят конкурентното си предимство. “Така че може да се твърди, че преоценката на хардуера няма да спре и някои софтуерни части ще бъдат по-малко ефективни“, каза Айзман. Следователно софтуерният сегмент може да не процъфтява така, както прилежащите му хардуерни компании, които се възползват от тенденцията за изкуствен интелект.

Роля на Nvidia и пазарни рискове

Зашеметяващото покачване на Nvidia изглежда като миграция на инвеститорите към хардуерните акции в наши дни. Акциите на Nvidia са скочили със 166% досега през тази година и са спечелили 200% през последната една година, като по този начин компанията достигна стойност от $3 трилиона. Благодарение на този бърз възходящ тренд тя заема голяма част от възходящото движение на S&P 500. Тримесечните приходи на Nvidia показват, че продължава да има голямо търсене на чипове за изкуствен интелект.

Независимо от това, главният икономист на Apollo Торстен Сльок издаде предупреждение за прекомерната зависимост на пазара от Nvidia. “Този вид концентрация прогнозира, че ако Nvidia продължи да се покачва, то пазарът е в добро здраве”. “Но ако тя тръгне в обратна посока, тогава S&P 500 ще бъде силно засегнат”. Въпросната зависимост подчерта високата уязвимост на съществуващата пазарна система към съществен спад в случай на една ключова за по-широкия пазар корекция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.