НАЧАЛО Други

AI: Meta инвестира $30 милиарда в графични процесори на Nvidia

04.05.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AI: Meta инвестира $30 милиарда в графични процесори на Nvidia

Meta направи смел ход, като инвестира $30 милиарда в графични процесори (GPU) на NVIDIA, за да подсили възможностите си за AI.

Тази значителна инвестиция беше разкрита от Ян Лекун, ръководител на AI на Meta, по време на срещата на върха „Forging the Future of Business With AI“. Лекун оприличи това мащабно начинание на инфраструктурен проект на нация или на историческата мисия на Apollo до луната.

Покупката включва един милион NVIDIA GPU, което значително ще подобри изчислителната мощност на Meta за изследвания и разработки на AI. Тази поръчка е не само една от най-големите в технологичната индустрия за такова оборудване, но също така бележи голяма стратегическа промяна за Meta към напредъка на AI технологиите.

В момента фокусът на Meta е върху развитието и обучението на усъвършенствани версии на техните модели Llama-3. Въпреки наличието на значителни изчислителни ресурси, процесът е бавен и отнема много време, което налага придобиването на допълнителни 500,000 графични процесора за оптимизиране на операциите за обучение на AI на Meta.

Джон Вернер, говорейки на срещата на върха, подчерта мащаба на инвестицията на Meta, сравнявайки я с програмата Apollo. Амбицията на Meta е да надмине изчислителните постижения на минали космически мисии, като движи AI напред по отношение на скорост, ефективност и сложност.

Индустрията на изкуствения интелект обаче е изправена пред предизвикателства при доставката и цената на компоненти като GPU. Голямото търсене доведе до увеличения на цените и предизвикателства при дистрибуцията, засягайки технологични гиганти като Meta.

Лекун подчерта необходимостта от напредък в алгоритмите за обучение, които могат да използват множество графични процесори едновременно, за да намалят разходите и да ускорят развитието на AI.

Докато Meta се конкурира с други като OpenAI и Microsoft в надпреварата към общ изкуствен интелект (AGI), тя използва огромните си ресурси от данни, за да подобри възможностите на AI в платформи като Instagram и WhatsApp. Тъй като AI става все по-централен за стратегията на Meta, неговото влияние в технологичния сектор е на път да нарасне значително.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “AI: Meta инвестира $30 милиарда в графични процесори на Nvidia”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.