НАЧАЛО Други

Тази държава ще получи $2.2 милиарда от Microsoft за своя AI сектор

02.05.2024 23:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тази държава ще получи $2.2 милиарда от Microsoft за своя AI сектор

Microsoft обяви значителна инвестиция в Малайзия на обща стойност $2.2 милиарда, насочена към укрепване на инфраструктурата за облачни услуги и изкуствен интелект (AI).

Този ход следва неотдавнашните инвестиционни планове в Индонезия и Тайланд, отразявайки стратегическия отговор на компанията на нарастващото търсене на компютри с изкуствен интелект в Югоизточна Азия.

Четиригодишната инвестиционна инициатива, разкрита от Microsoft в четвъртък, ще допълни съществуващите ѝ планове за създаване на встъпителен регион за центрове за данни в Малайзия, отбелязвайки най-голямата единична инвестиция, която технологичният гигант е направил в страната до момента.

Съобщението съвпадна с посещението на главния изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела в Малайзия, където той проведе разговори с министър-председателя Анвар Ибрахим.

Очаква се тази инвестиция да задоволи нарастващата нужда от услуги за облачни изчисления в Малайзия, да подпомогне обучението на 200,000 души в умения за работа с изкуствен интелект и да насърчи сътрудничеството с правителството за повишаване на местния капацитет за киберсигурност.

Засилените инвестиции на Microsoft в центрове за данни и инфраструктура, за да отговори на нарастващото търсене, увеличиха капиталовите разходи на компанията до $14 милиарда през първото тримесечие, в сравнение с $11.5 милиарда през предходното тримесечие.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.