Home

Администрацията на Байдън иска да започне да приема дарения в крипто

14.06.2024 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Администрацията на Байдън иска да започне да приема дарения в крипто

Източници издават, че кампанията за преизбиране на президента Джо Байдън обмисля идеята да приеме криптовалутите за набиране на средства чрез Coinbase Commerce.

Това представлява пълен обрат, стимулиран от действията на предишния президент на САЩ (Доналд Тръмп). Той разреши Биткойн (BTC) и различни дигитални валути да се използват за политически дарения, а Coinbase Commerce вече предоставя услуги за прехвърляне на средства към платформата, приемайки различни форми на дигитални активи.

Тръмп промени отношението си към криптовалутите и все по-ясно изразява подкрепата си за индустрията, както и обеща да убие “кръстоносния поход на Байдън-Генслер” срещу крипто.

Източниците уточниха, че разговорите за възможността за получаване на крипто дарения са все още в ранен процес. Твърди се, че съветниците на кампанията казват на нейното ръководство да действа бързо, акцентирайки ефекта върху избирателите.

Хората, подкрепящи крипто, са стартирали кампании, които стават все по-агресивни и които са овладели натрупването на богатство от нетрадиционни парични източници чрез подкрепата на superPACs. Публикуваното тази седмица проучване на организацията за защита на потребителите Public Citizen анализира тези групи, които са събрали общо $100 милиона, за да ги използват за предизборната кампания.

Неотдавнашни данни показаха, че американците, които са по-склонни да купуват крипто продуктите на Тръмп са от колебаещи се щати като Тексас.

По-нататък проучванията са посветени на това да се установи как виртуалните пари са се превърнали във важна тема за над 20% от населението на САЩ, като много хора са лобирали да гласуват срещу “онези политици, които се противопоставят на приемането на криптовалутите в страната“.

Тъй като и двете партии сега се опитват да придобият популярност на крипто арената, на политическата сцена може да се наблюдава повратен момент във финансовата политика на кампаниите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.