НАЧАЛО Други

Aave предприе действия за ограничаване на риска, след проблемите с USDC

март 12, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Aave предприе действия за ограничаване на риска, след проблемите с USDC

Поради неотдавнашната волатилност на цените на стабилните монети, Aave, протокол за отпускане на заеми, предприе мерки за замразяване на търговията със стабилни монети и определи съотношението "заем към стойност" (LTV) на нула.

USD Coin (USDC) се обезцени на 11 март, което накара DeFi компанията за управление на риска Gauntlet да препоръча временно спиране на всички V2 и V3 пазари.

Участниците във форума за управление на Aave отбелязаха, че определянето на LTV на нула ще намали заемната способност на активите, без това да се отрази на потребителските HF позиции, особено на пула на Avalanche V3.

LTV е ключов показател, използван за определяне на кредита, който използва крипто като обезпечение.

За да се оцени потенциалната несъстоятелност, анализът на риска на Gauntlet разгледа различни сценарии и установи, че несъстоятелността се оценява на около 550,000 случая по текущи цени.

Рискът се увеличи, тъй като бонусите за ликвидация на USDC на emode бяха само 1%, а корелациите между стабилните монети бяха приети, но се разминаваха.

Сривът на Silicon Valley Bank на 10 март предизвика масово теглене на влогове, поради опасения за фалит, което доведе до рязко нарастване на обема на търговия на централизираните крипто борси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Circle планира да покрие липсващата ликвидност с корпоративни средства


Калифорнийският департамент за финансова защита и иновации затвори SVB на 11 март като назначи Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) за синдик, който да защити застрахованите депозити.

В резултат на това Circle, компанията зад USDC, разкри на 11 март, че $3.3 милиарда от нейните резерви в размер на $40 милиарда са блокирани в SVB, което доведе до спад на на стабилната монета с около 10%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене