НАЧАЛО Други

Circle планира да покрие липсващата ликвидност с корпоративни средства

март 12, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle планира да покрие липсващата ликвидност с корпоративни средства

Eмитентът на USDC, Circle планира да използва "корпоративни ресурси", за да покрие недостига на резервите си след спирането на дейността на Silicon Valley Bank.

На 11 март стабилната монета USDC загуби обвързването си с щатския долар и се търгуваше за около $0.88, преди бавно да се върне към $0.98, а към момента на писане на статията се търгува за около $0.95. Това се случи поради затварянето на един от банковите партньори на Circle – Silicon Valley Bank.

Според компанията емитент операциите по предоставяне на ликвидност на USDC ще бъдат възобновени както обикновено, когато банките отворят в понеделник сутринта в САЩ, което ще позволи обратното изкупуване на стабилната монета при съотношение 1:1 с щатския долар.

Късно в петък Circle съобщи, че в Silicon Valley Bank (SIVB) са останали парични депозити на стойност $3.3 милиарда.

Относно средствата компанията заяви:

Kакто се изисква от закона съгласно регламента за пренос на пари със съхранена стойност, [Circle] ще застане зад USDC и ще покрие всякакъв недостиг, като използва корпоративни ресурси, а при необходимост ще привлече и външен капитал.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Не се очаква бичи пазар скоро – Лин Олдън


В изявлението си Circle твърди още, че Silicon Valley Bank е “почитан и надежден партньор на американската икономика на иновациите”, който е претърпял класически “bank run”.

Пазарната капитализация на стабилната монета спадна от $43.5 милиарда на 10 март до $36.4 милиарда на 11 март, а към момента на писане на статията – $39 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене