Home

Два американски щата забраняват използването на Binance

27.01.2024 19:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Два американски щата забраняват използването на Binance

Флорида и Аляска наложиха ограничения на Binance.US, американското дъщерно дружество на Binance, поради регулаторен натиск.

След признанието на бившия главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао за нарушения на правилата за борба с прането на пари, Флорида бързо спря местния лиценз на борсата, което доведе до забрана на дейностите по трансфер на пари.

В началото на 2024 г. Аляска отказа на Binance.US подновяване на лиценза. Признаването на вината на Джао за нарушаване на разпоредбите на американския Закон за банковата тайна доведе до отказ от контрол и прехвърляне на правата на глас.

Въпреки тези предизвикателства Binance.US гарантира непрекъснати услуги на американците и си осигури разрешения за дейност в Арканзас, Илинойс и Южна Дакота, при условие че Джао окончателно прехвърли правата си на глас.

Опитът на Джао да използва своя дял в Binance.US на стойност $4.5 милиарда като обезпечение за пътуване беше отхвърлен и той е изправен пред потенциална присъда в края на февруари 2024 г. с 18-месечен затвор.

Тези регулаторни действия подчертават засиления контрол върху крипто индустрията, особено в САЩ. Бъдещето на Binance във Флорида и Аляска остава несигурно, което отразява по-широката тенденция на засилено регулаторно правоприлагане.

На засегнатите потребители във Флорида и Аляска се препоръчва да потърсят алтернативни платформи, докато индустрията следи отблизо способността на Binance.US да се справи с развиващите се регулаторни предизвикателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.