Home

Биткойн: Следваща цел $50,000?

27.01.2024 16:10 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Следваща цел $50,000?

Макс Кайзер, виден поддръжник на Биткойн (BTC) и съветник на президента на Ел Салвадор Найиб Букеле, наскоро прогнозира значително увеличение на стойността на BTC, като постави незабавна цел от $50,000.

Тази прогноза се появява на фона на забележителни дейности на пазара на криптовалути, като например съществени движения от страна на Grayscale и увеличаване на броя на активните адреси на BTC.

Неотдавнашните събития в сферата на криптовалутите, особено по отношение на Биткойн, предизвикаха значителен интерес. Кайзер, непоколебим привърженик на Биткойн, основава прогнозата си на различни пазарни динамики, включително неотдавнашните действия на Grayscale и участието на големи финансови институции в крипто сферата.

Наблюдава се, че Grayscale, хедж фонд за криптовалути, продава значителни количества Биткойн, надхвърлящи $1.6 милиарда. Според Кайзер тази маневра е възстановила равновесието в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Освен това той предполага, че забавянето на одобряването на спот Биткойн ETF от Комисията по ценните книжа и фондовите борси за 11 компании е било повлияно от определени играчи на Уолстрийт, което е ключов фактор в неговата прогноза.

Кайзер предвижда нова ера за BTC от 2024 г. до 2028 г., характеризираща се с доминация на големи играчи като BlackRock и други структури от Уолстрийт. Тази ера следва предишната фаза, водена от Майкъл Сейлър и MicroStrategy, които започнаха да акумулират BTC през август 2020 г.

Едновременно с това крипто аналитикът Али Мартинес отбеляза значително увеличение на броя на активните Биткойн портфейли, особено на тези, които държат над $1 милион в BTC.

Този скок предполага засилено участие от страна на големи инвеститори, или “китове“. Обратно, контрастна тенденция се наблюдава сред по-малките търговци на BTC, като се забелязва спад в портфейлите, притежаващи около 1 BTC.

Тази тенденция може да показва фаза на пазарно приспособяване, което потенциално може да доведе до възстановяване на цената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум ETF-ите в САЩ продължават с отливите

Пазарът на криптовалути преживя негативна седмица, като този спад се отрази и на базираните в САЩ спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF), които достигнаха многомесечни дъна.

07.09.2024 23:00 1мин. четене

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

В какво състояние се намира пазарът според индекса на страха и алчността?

Неотдавнашният срив на крипто пазара вкара настроенията на инвеститорите в зоната на „екстремния страх“ спрямо индекса на страха и алчността на Биткойн.

07.09.2024 19:00 1мин. четене

Биткойн: Няколко причини, които може да са допринесли за понижението в цената

Цената на Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад, като се понижи с над 9% и падна под $53,000 за първи път от повече от месец късно вечерта в петък.

07.09.2024 15:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.