Home

БРИКС: Бум на износът на Саудитска Арабия след присъединяването към съюза

09.11.2023 12:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Бум на износът на Саудитска Арабия след присъединяването към съюза

След като получи покана да се присъедини към икономическия алианс БРИКС, Саудитска Арабия е готова да отбележи рязък ръст на износа, а бизнес ангажираността ѝ ще нарасне с 12%.

Този ръст е особено очевиден при издаването на сертификати за произход (СО). В резултат на това през следващите месеци се очаква значително увеличение на броя на предприятията, които ще навлязат на експортния пазар.

Само през месец октомври Министерството на промишлеността и минералните ресурси е обработило общо 38,988 сертификата за произход, което е значително увеличение в сравнение с 34,745-те сертификата, обработени през септември. Този ръст подчертава значителния интерес на бизнеса към използване на възможностите за износ след включването на Саудитска Арабия в алианса БРИКС.

По-рано тази година блокът БРИКС изненада международната общност, като прие в състава си шест нови членове, сред които Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Иран, Египет, Етиопия и Аржентина. Сега това решение е на път да донесе ползи както за блока, така и за участващите държави.

Всъщност се очаква интеграцията на Саудитска Арабия в БРИКС да доведе до ръст на износа, като участието ѝ ще се увеличи значително с 12%. Тази статистика отразява рязкото увеличаване на сертификатите за произход, които са от решаващо значение за идентифициране на страната на произход на изнасяните стоки.

Също така това увеличение означава нарастващ интерес на дружествата към участие в международната търговия. Следователно, предвид присъствието на Саудитска Арабия в блока на БРИКС, се очакват широки възможности.

Издаването на тези лицензи е тясно свързано с нарастването на обема на инвестициите. Според доклада инвестициите, свързани с тези лицензи, възлизат на приблизително $1.41 милиарда. Очаква се тази цифра да продължи да се покачва през цялата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Добивът на Биткойн може да помогне за стабилизирането на енергийните мрежи според Hive

Взаимодействието с регулаторните органи е от съществено значение за индустрията за добив на Биткойн (BTC).

05.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Президентът на Америка коментира случващото се между Израел и Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран ще „плати висока цена“ за нападението от вторник, при което бяха изстреляни най-малко 180 балистични ракети, насочени към Израел.

04.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Един отговор на “БРИКС: Бум на износът на Саудитска Арабия след присъединяването към съюза”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.