НАЧАЛО Други

Песимистичните прогнози на експертите за американската икономика

30.10.2023 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Песимистичните прогнози на експертите за американската икономика

Предлагаме ви 10 неотдавнашни изказвания на видни личности относно настоящата икономическа ситуация, които са коригирани с цел краткост и яснота.

  • Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla:

Вярвам, че все още има значителни предизвикателства в ситуацията с лошите кредити. Търговските недвижими имоти очевидно са в тежко положение. Не казвам, че нещата ще бъдат лоши, но има такава възможност. Дори най-добре подготвените ще се сблъскат с трудности в бурни макроикономически условия.

  • Джереми Грантъм, съосновател и дългосрочен инвестиционен стратег на GMO:

Моите очаквания са, че ще преживеем рецесия. Тежестта й остава несигурна, но тя може да продължи и през следващата година.

  • Дейвид Розенберг, президент на Rosenberg Research:

Готов съм да призная, че рецесията е отложена, а не предотвратена. Тази рецесия е на хоризонта през следващите няколко тримесечия, а не години. Аз съм поразен, но решителен и не съм готов да отстъпя.

  • Леон Купърман, главен изпълнителен директор на Omega Advisors:

Твърдя, че фактори като цените на петрола, силният долар, количественото затягане и политиката на Федералния резерв ще ни доведат до рецесия. Трябва да въведем ред в делата си, защото в противен случай сме се запътили към криза.

  • Дейвид Соломон, главен изпълнителен директор на Goldman Sachs:

Все още смятам, че има забавяне на ефектите от затягането на мерките. През следващите две-четири тримесечия ще видим по-ясно изразено въздействие, което ще доведе до забавяне в някои сектори. Геополитическото напрежение в световен мащаб ескалира – войната в Украйна, продължаващото напрежение в Китай, а сега и конфликтът в Близкия изток. Като цяло нивата на риск са по-високи, отколкото сме виждали от доста време насам.

  • Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock:

Ако тези проблеми останат нерешени, това вероятно означава повече глобален тероризъм, което ще доведе до увеличаване на несигурността. Това води до по-страхливо и по-малко обнадеждено общество, което от своя страна води до икономическо свиване.” (Финк има предвид предимно конфликта между Израел и Хамас.)

  • Стивън Шварцман, главен изпълнителен директор на Blackstone:

Преминаваме от пик и започваме спад. Това ме навежда на мисълта, че следващата година може да не е толкова обещаваща, но след това ще достигнем дъното и ще започнем подем.

  •  Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan:

Това е може би най-опасният период, пред който светът е бил изправен от десетилетия насам.

  • Харли Басман, управляващ партньор в Simplify Asset Management:

Очаквам рецесията да настъпи след около година.” (Басман подчертава потенциалните последици, когато през 2024 г. голям брой компании трябва да рефинансират дълговете си при много по-високи лихвени проценти).

  • Рей Далио, основател на Bridgewater Associates:

“Като се има предвид времевият хоризонт и очакваните парични политики, тяхното въздействие върху света ще бъде значително. Когато оценяваш глобалните различия, е трудно да бъдеш оптимист. Наскоро Далио оцени 50% риск от избухване на световна война в рамките на следващото десетилетие.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цената на златото ще се изстреля значително според американски милионер

Известният инвеститор Джим Роджърс, милионер с богат опит на американските пазари, направи смела прогноза за цените на златото, предвиждайки сериозен скок в близко бъдеще.

09.05.2024 20:30 2 мин. четене

Турция със сериозен удар по икономиката на Израел

Откакто конфликтът избухна в ивицата Газа, недоволството от реакцията на Турция нарасна, особено сред поддръжниците на президента Реджеп Таип Ердоган.

09.05.2024 19:30 2 мин. четене

Положението на доларът само ще се влошава според Робърт Кийосаки

Макар да признава ограничените си познания за Биткойн (BTC), Робърт Кийосаки, известен инвеститор и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко”, изрази подкрепата си както за BTC, така и за Етериум (ETH) – двете водещи криптовалути.

09.05.2024 18:30 1 мин. четене

Цените на петрола стабилни след спада на американските запаси

Цените на петрола се повишиха в четвъртък, подкрепени от намаляването на запасите от суров петрол в САЩ, както и от увеличаването на дейността на рафинериите и годишния ръст на китайския внос за април.

09.05.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.