Home

БРИКС: Британска банка интегрира платежната система на съюза

25.10.2023 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Британска банка интегрира платежната система на съюза

Блокът БРИКС въвежда BRICS Pay - нова платформа за финансови разплащания за страните членки. Този метод на плащане се разработва от няколко години.

През 2019 г. приложението BRICS Pay беше представено на конференция, на която беше демонстрирана покупка на южноафриканско вино в магазин в Москва с помощта на мобилното приложение BRICS Pay.

БРИКС вярва, че тази нова платежна услуга ще рационализира търговските и финансовите транзакции между страните членки чрез опростяване на плащанията. Страните членки на БРИКС активно се стремят към дедоларизация и предпочитат използването на съответните си национални валути. Тази нова платежна система ще ускори този процес.

Standard Chartered Bank в Обединеното кралство интегрира BRICS Pay в своята платформа за дигитални разплащания, което позволява на клиентите ѝ да извършват плащания в държави от БРИКС.

Самата система използва блокчейн технология, въпреки че не е дигитална валута на централната банка (CBDC) или криптовалута. Тя функционира като дигитална услуга без единна приета валута, което дава възможност на всеки член на БРИКС да използва родната си валута.

Освен това Държавната банка на Индия пусна мобилно приложение, базирано на BRICS Pay, за трансгранични транзакции, а руската Sberbank си партнира с платежната система, за да улесни международните плащания.

BRICS Pay служи за няколко основни цели. Преди всичко тя подпомага международната търговия, улеснявайки трансграничните плащания между компании, инвестициите и микрофинансирането. Това бележи значителна крачка към осигуряването на възможност за безпроблемни транзакции в реално време в търговията между страните членки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Регулаторен натиск върху Binance на фона на спадащите обеми на търговия

През септември 2024 г. Binance регистрира значителен спад в обемите на търговия, отбелязвайки най-ниската си точка от края на 2023 г. насам.

04.10.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Robinhood подобрява крипто преводите и очаква одобрението за MiCA лиценз

Robinhood напредва с експанзията си на европейския пазар, давайки възможност за преводи на криптовалути в и извън приложението си, което е значителен напредък в предлаганите услуги.

04.10.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Animoca Brands обяви ново Web3 партньорство

Подразделението Motorverse на Animoca Brands обяви партньорство, за да пренесат емблематични автомобили в дигиталния свят с нова състезателна Web3 игра.

04.10.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SWIFT ще започне тестове за дигитални активи през 2025 г.

Финансовите институции в Северна Америка, Европа и Азия се подготвят да участват в предстоящи тестове на дигитални активи, организирани от SWIFT.

04.10.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.