НАЧАЛО Биткойн

Биткойн спадна под $27,000 – войната между Израел и Хамас в разгара си

12.10.2023 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн спадна под $27,000 –  войната между Израел и Хамас в разгара си

Биткойн отбеляза пети пореден ден на спад, падайки под $27,000 за първи път от септември насам. Търговците обясняват този спад с опасенията, свързани с конфликта в Близкия изток, които намалиха доверието на инвеститорите.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад от до 3.2% за седмицата, достигайки дъно от $26,541. След това цената на токенът леко се покачи, като към момента на писане на статията се търгува на цена около $26,690.

За разлика от флагманската криптовалута по-малките токени като Solana (SOL), Cardano (ADA) и Polygon (MATIC) отбелязаха сравнително по-слаби спадове. За сметка на това някой от топ алткойните като Етериум (ETH) и XRP отбелязаха седмичен спад от съотеветно 5.4% и 8.8%.

Източник: CoinMarketCap

Майкъл Сафай, партньор-основател във компанията за количествена търговия Dexterity Capital, изясни:

Свидетели сме на реакция, подобна на тази, която се случи при първоначалното възникване на конфликта в Украйна миналата година. Във времена на несигурност трейдърите са склонни да направят крачка назад.

Сафай отбеляза още:

Това е широкомащабно събитие, което не се уравновесява от настроенията или активността на ниво индустрия. В резултат на това в момента няма съществен катализатор, който да доведе до повишаване на цените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.