Home

FTX получи разрешение да ликвидира крипто на стойност $3.4 милиарда

13.09.2023 21:35 3мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX получи разрешение да ликвидира крипто на стойност $3.4 милиарда

FTX наскоро представи на съда по несъстоятелността преработена заповед, в която подробно се описват предложените насоки за продажбата и прехвърлянето дигитални ѝ активи в контекста на текущото производство по глава 11.

Преразгледаната заповед определя структуриран процес за инвестиционните консултанти, които постепенно да ликвидират сегменти от притежаваните от FTX криптовалути, с надзор от страна на кредиторите.

Съгласно подаденото заявление продажбата на активи като Биткойн и Етериум първоначално ще бъде ограничена до $50 милиона седмично през първите няколко седмици, а впоследствие ще бъде увеличена до $100 милиона седмично.

Предложен е по-строг контрол за дигиталните токени, свързани с неидентифицирани вътрешни лица. Преди продажбата на такива активи борсата е длъжна да предостави на кредиторите и на американския попечител 10-дневно предизвестие, а възраженията могат потенциално да доведат до блокиране на продажбата.

FTX също така иска одобрение да участва в договори за хеджиране на криптовалути чрез определен инвестиционен консултант. Понастоящем допустимите активи за хеджиране са ограничени до Биткойн и Етериум, а всяко разширяване би изисквало одобрение от кредиторите.

Дружеството е задължено да предоставя на кредиторите и регулаторните органи подробни двуседмични и месечни отчети за транзакциите с активи, салдата, доходността от залозите и пазарните прозрения. Освен това ще бъдат въведени редовни разговори за състоянието с участието на FTX, съветници и кредитори, за да се гарантира прозрачност.

Предложените продажби на активи могат да послужат като важен източник на вливане на капитал за изплащане на задълженията към кредиторите и клиентите на FTX.

Под новото ръководство FTX има за цел да засили приходите си чрез разширяване на бизнеса си с алгоритмична търговия. Дружеството съобщава, че разполага с паричен резерв от над $1.2 милиарда. Съдът по несъстоятелността ще разгледа предложените насоки за продажба на дигитални активи и ще определи тяхното одобрение.

Що се отнася до активите на FTX, неотдавнашен доклад от 11 септември дава представа за обширния портфейл, обхващащ различни криптовалути, недвижими имоти и ценни книжа. Според по-ранните документи FTX притежава дигитални активи на стойност над $3.4 милиарда.

Компанията също така поддържа значителен портфейл от по-малко известни токени, които не отговарят на праговете за ликвидност, както беше споменато в предишната статия. Значителният портфейл от рискови инвестиции на FTX се оценява на около $4.5 милиарда, включително партньорства с големи крипто компании като Kraken и SkyBridge.

Освен това FTX притежава луксозни недвижими имоти на Бахамите на стойност $200 милиона и ценни книжа на обща стойност $529 милиона, предимно чрез крипто продуктите на Grayscale. Остатъците от империята на Сам Банкман-Фрийд се оценяват на активи на обща стойност около $7 милиарда.

Ликвидирането на част от тези авоари в съответствие с предложените насоки за продажба може да помогне на FTX да възстанови финансовата си стабилност, след като на 11 ноември подаде молба за обявяване в несъстоятелност на фона на очевиден недостиг на ликвидност.

Независимо от това, компанията все още е изправена пред сложен процес на преструктуриране, като в момента тече посредничество между различни кредитори и заинтересовани страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крайният срок за обжалването на SEC в делото срещу Ripple наближава

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разполага само с няколко дни, за да реши дали ще оспори неотдавнашното решение по делото Ripple.

01.10.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Тайван позволи инвестициите в чуждестранни крипто ETF

Тайванската комисия за финансов надзор (FSC) даде зелена светлина на професионалните инвеститори да получат достъп до чуждестранни борсово търгувани фондове (ETF) за криптовалути.

30.09.2024 21:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Ethena Labs предлага създаването на нова борса за стимулиране на растежа на USDe

Ethena Labs, разработчикът на синтетичния долар USDe, обяви предложение за стартиране на децентрализирана борса (DEX), наречена „Ethereal“, която да подкрепи растежа на USDe.

30.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Капитализацията на фондовия пазар е на път да достигне тригодишен връх

Капитализацията на световния фондов пазар е на път да достигне най-високото си ниво от три години насам благодарение на неотдавнашното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв и мерките за икономическо стимулиране от страна на Китай.

30.09.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.