НАЧАЛО Финтех

VISA разширява обхвата си с ново партньорство със Solana

06.09.2023 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
VISA разширява обхвата си с ново партньорство със Solana

В официално изявление платежният гигант VISA разшири услугите си за сетълмент на стабилни монети до блокчейна Solana.

Понастоящем програмата е в пилотна и тестова фаза, като има за цел да подобри възможностите на традиционните платежни системи.

Според съобщението пилотната инициатива предлага висококачествена пропускателна способност и рентабилни транзакции чрез включване на блокчейн функции в мрежата Solana. VISA постигна тази цел чрез придобиването на търговците Worldpay и Nuvei.

В съобщението също така се твърди, че VISA вече е извършила разплащания на стойност милиони долари в блокчейн мрежи, като е използвала стабилната монета USDC. Куи Шефилд, ръководител на крипто отдела на VISA, изрази оптимизъм относно този напредък и потенциала му да подобри конвенционалните платежни системи:

Чрез използването на стабилни монети като USDC и интеграцията с глобални блокчейн мрежи като Solana и Етериум ние допринасяме за ускоряването на трансграничните разплащания и предоставяме на нашите клиенти съвременна възможност за безпроблемно изпращане или получаване на средства от касата на Visa. 

VISA се ангажира да бъде водеща компания в областта на дигиталните валути и блокчейн иновациите, като използва тези иновативни технологии за повишаване на ефективността на преводите на средства.

Инициативата за сетълмент на плащания с USDC започна през 2021 г., когато VISA за първи път се впусна в блокчейн технологията. Компанията сключи партньорство с крипто борсата Crypto.com, за да улесни трансграничните транзакции в Австралия, използвайки блокчейна на Етериум.

Благодарение на тази инициатива времето за сетълмент на плащанията се съкрати драстично от дни до едва секунди. 

В съобщението се очаква, че придобиването на Worldpay и Nuvei ще ускори процесите на сетълмент за техните търговци, ще намали разходите, ще подобри пропускателната способност и ще внесе повече децентрализация в програмата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Японската банка SBI обяви партньорство с крипто проекта Chiliz

Както бе съобщено, SBI Holdings, известна японска банкова институция, е сключила партньорство с популярния фен токен Chiliz (CHZ).

09.05.2024 19:00 1 мин. четене

Mastercard си партнира с топ американски банки за токенизирани активи

Mastercard Inc. се обедини с големи банки в САЩ, за да тества DLT, с цел да рационализира процесите на сетълмент за токенизирани активи като пари на търговски банки и дългови ценни книжа с инвестиционен клас.

09.05.2024 10:00 1 мин. четене

CBDC: Централните банки трябва да се насочат към дигитални активи

Президентът на Bundesbank и член на ЕЦБ подчерта критичната необходимост централните банки да преоценят своите оперативни модели и бързо да приемат CBDC.

08.05.2024 10:30 2 мин. четене

Крипто портфейлът MetaMask представя нова актуализация тази седмица

MetaMask, водещ крипто портфейл, обяви, че скоро ще стартира нова функция, наречена “смарт транзакции”. Тази функция, която ще бъде въведена тази седмица, бележи първата от поредица актуализации, съобразени с наскоро представената пътна карта на портфейла.

07.05.2024 3:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.