НАЧАЛО Финтех

VISA разширява обхвата си с ново партньорство със Solana

септември 6, 2023 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
VISA разширява обхвата си с ново партньорство със Solana

В официално изявление платежният гигант VISA разшири услугите си за сетълмент на стабилни монети до блокчейна Solana.

Понастоящем програмата е в пилотна и тестова фаза, като има за цел да подобри възможностите на традиционните платежни системи.

Според съобщението пилотната инициатива предлага висококачествена пропускателна способност и рентабилни транзакции чрез включване на блокчейн функции в мрежата Solana. VISA постигна тази цел чрез придобиването на търговците Worldpay и Nuvei.

В съобщението също така се твърди, че VISA вече е извършила разплащания на стойност милиони долари в блокчейн мрежи, като е използвала стабилната монета USDC. Куи Шефилд, ръководител на крипто отдела на VISA, изрази оптимизъм относно този напредък и потенциала му да подобри конвенционалните платежни системи:

Чрез използването на стабилни монети като USDC и интеграцията с глобални блокчейн мрежи като Solana и Етериум ние допринасяме за ускоряването на трансграничните разплащания и предоставяме на нашите клиенти съвременна възможност за безпроблемно изпращане или получаване на средства от касата на Visa. 

VISA се ангажира да бъде водеща компания в областта на дигиталните валути и блокчейн иновациите, като използва тези иновативни технологии за повишаване на ефективността на преводите на средства.

Инициативата за сетълмент на плащания с USDC започна през 2021 г., когато VISA за първи път се впусна в блокчейн технологията. Компанията сключи партньорство с крипто борсата Crypto.com, за да улесни трансграничните транзакции в Австралия, използвайки блокчейна на Етериум.

Благодарение на тази инициатива времето за сетълмент на плащанията се съкрати драстично от дни до едва секунди. 

В съобщението се очаква, че придобиването на Worldpay и Nuvei ще ускори процесите на сетълмент за техните търговци, ще намали разходите, ще подобри пропускателната способност и ще внесе повече децентрализация в програмата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни системи за идентификация, Бразилия и Буенос Айрес предприемат значителни стъпки, които предвещават нова ера в дигиталната проверка на самоличността.

октомври 1, 2023 19:00 2 мин. четене

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.