Home

Добра новина за Coinbase – върховния съд на САЩ отсъди в полза на борсата

24.06.2023 13:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра новина за Coinbase – върховния съд на САЩ отсъди в полза на борсата

На 23 юни Върховният съд на САЩ постанови решение в полза на крипто борсата Coinbase във връзка със съдебен иск, подаден от потребител, който обвини компанията, че неправомерно е закрила сметката му и е задържала средствата му.

Решението на съда, взето с мнозинство от 5 на 4 гласа, затвърждава използването на арбитража като приемлив метод за разрешаване на спорове, който често е предпочитан от бизнеса пред съдебните дела.

Върховният съд разпореди спиране на производството по един от исковете на клиентите – “Биелски срещу Coinbase“, докато борсата продължи да обжалва. Друг съдебен иск беше отхвърлен и насочен към арбитраж след преразглеждане от Върховния съд.

Арбитражните клаузи, които изискват от страните да разрешават спорове чрез арбитраж, а не в съда, изиграха основна роля в делото. Coinbase поиска от съдилищата от по-ниска инстанция да приложат нейните условия за ползване, които включват арбитражна разпоредба, но първоначалното искане беше отхвърлено.

Това накара Coinbase да подаде жалба, която съдът на по-ниска инстанция не спря, което накара компанията да се обърне към Върховния съд.

През 2021 г. A.Биелски заведе дело срещу Coinbase, след като се твърди, че измамник е откраднал $30,000 от сметката му. Биелски заяви, че компанията е нарушила Закона за електронните парични преводи, като не е разследвала адекватно случая и не му е възстановила сумата.

Вторият иск, отхвърлен от Върховния съд, беше подаден от група потребители на Coinbase, които обвиниха борсата в невярна реклама, свързана с лотарии, предлагащи Dogecoin като награди.

Въпреки че решението е победа за Coinbase и засилва използването на арбитража, предприятията трябва да гарантират, че техните арбитражни споразумения са справедливи и прозрачни.

От решаващо значение е потребителите на крипто платформи да прочетат внимателно и да разберат условията за ползване, преди да се ангажират с която и да е платформа, която ангажира техните активи. Решението на Върховния съд призна арбитража като легитимен метод за разрешаване на спорове и подчертава значението на прозрачните условия за ползване на услугите за предприятията, работещи в крипто индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Стабилните монети и криптовалутите застрашават фиатните пари в Източна Азия

Стабилните монети и криптовалутите започват да изместват фиатните валути в няколко държави от Източна Азия, което демонстрира нарастващото им значение в развиващите се пазари.

23.09.2024 19:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Русия настоява за по-голяма роля на съюза в световната енергетика

В понеделник, 23 септември, Владимир Путин се застъпи за разширяване на ролята на групата БРИКС на световните енергийни пазари, тъй като Русия се стреми да противодейства на западното господство.

23.09.2024 18:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто фондовете за рисков капитал нарастват с $2.2 милиарда

Тази година крипто инвеститорите в рисков капитал са набрали над $2.2 милиарда, като наскоро бяха осигурени над $500 милиона.

23.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.