Home

Интересът към криптовалутите се понижи до нивата от 2020 г.

27.05.2023 9:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът към криптовалутите се понижи до нивата от 2020 г.

Световното увлечение по криптовалутите отбеляза забележителен спад, достигайки нива, невиждани от декември 2020 г., както сочат данните, получени от Google Trends.

Данните разкриват резултат от 9 на 25 май, наподобяващ стойностите, наблюдавани през ноември 2020 г. – период, характеризиращ се с минимална обществена ангажираност в крипто сферата.

За да осигурим известна перспектива, май 2021 г. беше вълнуващ период за крипто сектора. Интересът към търсенето достигна своя връх от перфектните 100 точки, отразявайки прилива на вълнение и трескавата активност в индустрията.

Тази фаза стана свидетел на безпрецедентен растеж, като Биткойн и различни алтернативни монети достигнаха рекордни цени. Въздухът се изпълни с потенциала на блокчейн технологиите, привличайки както индивидуални, така и институционални инвеститори, примамени от приказките за значителни печалби и от очарованието на незаменяемите токени (“NFT”).

Въпреки това след ноември 2021 г. започна постепенен спад, който съвпадна с глобалния интерес към търсенето, намалял до 78. Това съвпада с периода, в който Биткойн достигна най-високата си стойност от около $69,000.

Впоследствие интересът към криптовалутите започна да намалява, с изключение на краткото съживяване през ноември 2022 г., предизвикано от падането на крипто борсата FTX, което предизвика незначителен скок на обществения интерес, достигайки местен връх от 19.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за около $26,500, което представлява значителен спад от приблизително 61% спрямо най-високата му точка.

Това намаление на стойността изглежда кореспондира с намаления глобален интерес към търсенето, представяйки мрачна перспектива за крипто индустрията, поне в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

OpenSea пред съдебно дело за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Двама потребители на OpenSea са подали колективен иск в САЩ, в който се твърди, че платформата за NFT търговия продава нерегистрирани ценни книжа.

23.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис демонстрира силна подкрепа за криптовалутите

Вицепрезидентът Камала Харис, кандидат на Демократическата партия за предстоящите президентски избори през ноември, наскоро говори на събитие за набиране на средства на Уолстрийт, където за първи път засегна темата за крипто индустрията.

23.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Създателят на Chainlink прогнозира трилиони инвестиции в TradFi

Сергей Назаров, създателят на Chainlink (LINK), прогнозира, че традиционните финанси (TradFi) скоро ще инвестират трилиони долари в крипто сектора, фокусиран върху реални активи (RWA).

22.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.