НАЧАЛО Други

БРИКС: Космическото сътрудничество на Бразилия и Русия в рамките на алианса

18.05.2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Космическото сътрудничество на Бразилия и Русия в рамките на алианса

Родриго Леонарди, координатор на Бразилската космическа агенция за спътници и приложения, заяви, че Бразилия очаква с нетърпение да развие космическото си сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС.

По време на 38-ия космически симпозиум в Колорадо Спрингс, Леонарди подчерта продължаващото сътрудничество с руската “Roscosmos“, изтъквайки БРИКС като платформа за обмен на опит и информационни продукти.

Той изрази отвореността на Бразилия за изграждане на капацитет, обмен на студенти и професионалисти, както и за продължаване на сътрудничеството с всички заинтересовани страни в областта на космоса.

На въпроса за въздействието на настоящото напрежение между Запада и Москва върху космическото сътрудничество на Бразилия с Русия Леонарди призна, че подобно напрежение е пагубно за всички засегнати страни и изрази надежда за мирно разрешаване на проблема.

Що се отнася до потенциалното участие на Бразилия в предложената от Русия космическа станция, Леонарди спомена, че е рано да се обсъжда подобна възможност.

Сергей Крикалев, изпълнителен директор на програмите за човешки космически полети на Roscosmos, по-рано беше споменал, че бъдещата космическа станция на Русия ще включва сътрудничество с други космически агенции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Американските инвеститори трябва да насочат парите си към облигации – BlackRock

В неотдавнашна публикация на BlackRock се посочва, че облигациите могат да бъдат добър избор, особено при достигането на нови високи нива на доходност.

08.05.2024 14:00 2 мин. четене

Цените на златото са стабилни на фона на по-силния долар

Цената на златото (XAU/USD) привлече интереса на някои инвеститори по време на азиатската търговска сесия в сряда.

08.05.2024 13:30 2 мин. четене

Назначиха ръководител на Binance за Министър на дигиталното развитие

Скорошното назначаване на Жаслан Мадиев, генерален мениджър на подразделението на Binance в Казахстан, за министър на дигиталното развитие в страната има значителни последици, особено за Binance и крипто пазара в Казахстан.

08.05.2024 12:30 2 мин. четене

Банковият гигант UBS с първата си печалба след придобиването на Credit Suisse

UBS обяви нетна печалба в размер на $1.8 милиарда за периода януари-март, което е първата тримесечна печалба на банката, откакто придоби закъсалата Credit Suisse.

08.05.2024 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.