НАЧАЛО Биткойн

Мъж си купи Ферари с Биткойн и получи година и половина затвор

12.05.2023 12:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъж си купи Ферари с Биткойн и получи година и половина затвор

Марокански съд наскоро потвърди 18-месечната присъда и глобата от $3.7 милиона на 21-годишния френски гражданин Томас Клаузи, който незаконно е закупил Ferrari чрез Биткойн.

Това решение, първоначално издадено от Апелативния съд в Казабланка през октомври 2022 г., беше потвърдено по-рано този месец, както заяви адвокатът на Клаузи, Мохамед Аганаж. Арестът на Клаузи е извършен през 2021 г. след придобиването на луксозния автомобил.

През 2017 г. Мароко въведе забрана за притежание и търговия с криптовалути. С потвърждаването на присъдата на Клаузи, страната цели да изпрати ясно послание към лицата, склонни да използват дигитални активи.

Въпреки строгата позиция на Мароко по отношение на криптовалутите, нейните граждани проявяват значителен интерес към дигиталните активи. Според глобалния индекс за приемане на криптовалути за 2022 г., изготвен от Chainalysis, Мароко се нарежда на 14-о място в света по отношение на приемането на криптовалути, оценено въз основа на различни фактори.

Съдебното производство срещу Клаузи започна, когато французойка, пребиваваща в Казабланка, му продава гореспоменатото Ферари за €400,000 ($436,600) в Биткойн. Впоследствие тя подава жалба, в която обвинява Клаузи в “измама“.

Освен това марокански гражданин подава отделна жалба срещу Клаузи, в която твърди, че той с измама е подписал чек на чуждо име, който е получил в замяна на Биткойн, за да закупи три часовника, принадлежащи на мароканския гражданин. Съдът постанови, че Клаузи трябва да възстанови на собственика на часовниците сумата от €3,900.

Въпреки че предвидената присъда е 18 месеца, адвокатът на Клаузи спомена, че се очаква клиентът му да изтърпи малко повече от месец в затвора, за да изтърпи наказанието си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн е най-добрата мрежа и никоя друга криптовалута не е близо

Съвсем наскоро Майкъл Сейлър от MicroStrategy сподели няколко ентусиазирани прозрения относно Биткойн и неговата мрежа.

04.05.2024 8:30 2 мин. четене

Крипто инвеститор загуби близо $70 милиона по нелеп начин

При изумително развитие, крипто търговец претърпя опустошителна загуба в размер на $68 милиона в WBTC след като стана жертва на експлойт.

04.05.2024 7:30 2 мин. четене

Биткойн може да се срине с 50% според пазарен експерт

Между октомври 2023 г. и април 2024 г. Биткойн (BTC) предизвика вълнение и оптимизъм със значими развития. Въпреки това сегашните настроения около водещата криптовалута са засенчени от несигурност и опасения относно бъдещата му траектория.

04.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.