НАЧАЛО Други

Tether с близо $1.5 милиарда печалба през първото тримесечие на 2023 г.

11.05.2023 16:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether с близо $1.5 милиарда печалба през първото тримесечие на 2023 г.

Tether, емитентът на стабилната монета USDT, обяви впечатляващи финансови резултати за първото тримесечие на 2023 г., разкривайки нетна печалба от почти $1.5 милиарда през тримесечието.

Това е значително увеличение в сравнение със същия период на миналата година. Печалбата демонстрира непрекъснатия растеж на Tether и доверието на клиентите в платформата.

Наскоро публикуваният отчет на компанията показа, че Tether е приключила първото тримесечие на 2023 г. с $81.8 милиарда общи активи, по-голямата част от които са в брой. Нетната печалба на Tether в размер на $1.48 милиарда е свидетелство за силното търсене на стабилни монети и способността на компанията да генерира приходи от своите продукти и услуги.

Докладът разкрива също, че Tether за първи път е добавила нови категории активи към разбивката на резервите си. Резервите на компанията вече включват 4% злато и 2% Биткойн (BTC). Очаква се този ход към по-голяма прозрачност да повиши доверието на клиентите и увереността им в дейността на Tether.

Според главния технологичен директор на Tether, Паоло Ардоино, нетната печалба е довела до исторически висок излишък над резервите. В момента компанията притежава американски държавни облигации на стойност $53 милиарда, което също е рекорден показател за всички времена.

Този излишък показва, че Tether е добре позиционирана, за да устои на пазарната волатилност и да продължи да предоставя услуги на своите клиенти.

Ардоино също така отбеляза, че клиентите на Tether са показали силно ниво на доверие и увереност в платформата, за което свидетелства 20% увеличение на токените в обръщение.

Това увеличение е ясен показател, че клиентите възприемат компанията като надежден и заслужаващ доверие доставчик на услуги за стабилни монети.

С поглед напред към второто тримесечие компанията остава оптимистично настроена и се ангажира с прозрачността. Tether въведе нови категории резерви в тримесечния си отчет, за да осигури още по-голяма прозрачност на своите потребители.

Успехът на Tether през първото тримесечие демонстрира способността ѝ да задоволи търсенето на услуги, свързани със стабилни монети от страна на клиентите и че компанията е в добра позиция да продължи траекторията си на растеж през следващите месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

FTX предлага 118% компенсация на кредиторите си

FTX представи ново предложение, целящо да компенсира жертвите, засегнати от нейния фалит през 2022 г. Планът обещава да изплати всички вземания на кредиторите и да осигури „милиарди като компенсация за времевата стойност на техните инвестиции“.

08.05.2024 20:00 2 мин. четене

БРИКС: Алиансът продължава да трупа злато с рекордни темпове

Икономическият алианс БРИКС активно увеличава златните си резерви като част от текущата си стратегия, а Китай е начело в 17-месечната поредица от придобивания на благородния метал.

08.05.2024 19:30 2 мин. четене

БРИКС: Трябва да сме готови за срив на световната финансова система според представител на МВФ

Миналия петък руският представител в Международния валутен фонд Алексей Можин предупреди, че страните от БРИКС трябва да се подготвят за евентуален срив на долара и международната парична система.

08.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Две държави от съюза зарязват долара и започват да търгуват в собствените си валути

Индия и Нигерия, две от държавите членки в икономическия съюз БРИКС, обявиха в петък ново търговско споразумение.

08.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.