НАЧАЛО Други

БРИКС: Американски сенатор сподели опасенията, относно промяната на валутния пейзаж

10.05.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Американски сенатор сподели опасенията, относно промяната на валутния пейзаж

Според Ранд Пол, сенатор от щата Кентъки, политиката на правителството на САЩ, както във външната политика, така и във фискалната сфера води до ситуация, в която различни държави, включително страните от БРИКС, се обединяват срещу щатския долар.

По време на интервю за Fox Business, Пол изрази загриженост за нарастващата изолация на САЩ, тъй като външните сили създават съюзи, за да осъществяват търговия, без да разчитат на долара.

Противно на общоприетото схващане, Пол твърди, че не само Китай и Русия, които са видни членове на БРИКС, но и страни като Иран, Северна Корея и Саудитска Арабия активно търсят алтернативи на щатския долар.

Сенаторът смята, че световната търговия постепенно се измества от щатския долар, като се позовава на фактори като външнополитически решения, които са обтегнали отношенията с противниците и са ги тласнали по-близо един до друг.

Той признава, че макар някои от тези държави да носят отговорност за действията си, това е и реакция на неблагоприятната политика на САЩ.

Пол изтъкна и свободната парична политика, провеждана от правителството, която според него води до загуба на стойността на долара.

В резултат на това държавите стават свидетели на обезценяване на доларовите си резерви.

В заключение сенатор Пол сподели предположението, че статутът на щатския долар като резервна валута е застрашен поради комбинация от фактори, включващи както външнополитически решения, така и фискална безотговорност.

Той предупреди, че ако САЩ се отнасят небрежно към валутата си и продължат да трупат огромни дългове, стойността на долара може да намалее, което може да доведе до загуба на статута му на резервна валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на смесени икономически сигнали

Цените на златото се повишиха след смесени сигнали от икономиката на САЩ. Нараства оптимизмът, че усилията на Федералния резерв за борба с инфлацията ще доведат до меко приземяване на икономиката.

06.05.2024 14:00 2 мин. четене

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Стабилните монети скоро може да задминат Visa по обем на транзакциите

От 2017 г. насам стабилните монети отбелязват забележителен ръст и според последните прогнози до второто тримесечие на 2024 г. ще надминат Visa по общ обем на плащанията (TPV).

06.05.2024 12:00 2 мин. четене

БРИКС: Огромен ръст на чуждестранните инвестиции в една от страните членки

По данни на Централната банка преките инвестиции в Бразилия са нараснали до $9.591 милиарда, надхвърляйки прогнозираните $6.85 милиарда и отбелязвайки значително увеличение спрямо $7.3 милиарда, регистрирани през март 2023 г.

06.05.2024 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.