НАЧАЛО Други

Биткойн: Лихтенщайн приема криптовалута за държавни услуги

09.05.2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Лихтенщайн приема криптовалута за държавни услуги

Лихтенщайн, малка европейска държава, разположена между Швейцария и Австрия, одобри Биткойн като опция за плащане на определени държавни услуги.

Министър-председателят Даниел Риш разкри решението, заявявайки, че депозитите в Биткойн ще бъдат обменяни за швейцарски франкове.

Резервите на страната в размер на 2.23 милиарда швейцарски франка също могат да бъдат инвестирани в Биткойн в бъдеще.

Този ход отличава Лихтенщайн от страните, които се борят за регулиране на криптовалутите. Прогресивният подход е в съответствие с нарастващата тенденция за глобално приемане.

Салвадор стана първата държава, която прие Биткойн като законно платежно средство през 2021 г., докато Украйна легализира криптовалутите, а Маями започна да приема данъчни плащания в Биткойн.

В Европа също се наблюдава развитие в областта на регулирането на криптовалутите, като Европейският парламент прие регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA).

Германия и Франция разполагат със собствени рамки за криптовалутите. Въпреки това в световен мащаб все още липсва консенсус по отношение на регулирането, а държави като Малта и Швейцария подкрепят криптовалутите, докато други налагат ограничения.

Въпреки регулаторната несигурност Биткойн остава относително стабилен, като през последните 24 часа отбеляза спад от едва 1.8%, с цена на търговия от $27,460.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Голяма банка стана жертва на пробив на сигурността – информацията нн клиентите е изтекла

Голяма американска банка се оказва въвлечена в потенциален колективен иск след твърдения за значителен пробив на данните и последващ неуспех да защити чувствителната лична информация на своите клиенти.

30.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доналд Тръмп готов да смачка БРИКС, за да запази интегритета на долара

Бившият президент Доналд Тръмп наскоро изрази своята осведоменост за идеологията на БРИКС и очерта планове за противодействие на усилията на алианса да оспори надмощието на щатския долар.

30.04.2024 11:30 1 мин. четене

Ето какво доведе до срива на поредната банка

Сривът на Republic First Bank преди няколко дни е обект на внимателно проучване, като всички се чудят дали е по-различно от провалите, на които станахме свидетели през 2023 г.

30.04.2024 10:00 3 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.