НАЧАЛО Други

Отчетът на Coinbase за Q1 показва положителни приходи и намалени разходи

05.05.2023 17:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отчетът на Coinbase за Q1 показва положителни приходи и намалени разходи

В четвъртък Coinbase отчете нетна загуба от $79 милиона за първото тримесечие на годината, което е петото поредно тримесечие с отрицателна нетна печалба.

Нетната загуба обаче е значително по-малка от тези, реализирани през 2022 г. Въпреки че през 2021 г. Coinbase отбеляза нетна печалба от около $3.6 милиарда, през всяко тримесечие на 2022 г. тя понесе обща нетна загуба от около $2.6 милиарда за годината.

През първите три месеца на 2023 г. нетните приходи на компанията са се увеличили с 22% спрямо предходното тримесечие, докато общите оперативни разходи са намалели с 24%.

В писмо до акционерите Coinbase определи това като повратна точка в стремежа за изграждане на по-ефективна и финансово дисциплинирана компания.

Обемът на търговията достигна $145 милиарда, а цената на акциите на крипто борсата затвори на $49.22, което е ръст от 1.5% за деня.

Въпреки регулаторната несигурност и неотдавнашното понижаване на рейтинга от анализатор на Citigroup, Coinbase подаде петиция до Третия апелативен съд на САЩ, за да получи яснота относно крипто регламентите от Комисията по ценни книжа и фондови борси.

Според някои експерти от бранша усилията на Coinbase да се противопостави на регулатора на ценни книжа може да са от полза за борсата и крипто индустрията в дългосрочен план.

Компанията има за цел да подобри коригираната EBITDA за цялата 2023 г. в абсолютни доларови стойности спрямо цялата 2022 г., след като през първото тримесечие отчете положителна коригирана EBITDA в размер на $284 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Голяма банка стана жертва на пробив на сигурността – информацията нн клиентите е изтекла

Голяма американска банка се оказва въвлечена в потенциален колективен иск след твърдения за значителен пробив на данните и последващ неуспех да защити чувствителната лична информация на своите клиенти.

30.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доналд Тръмп готов да смачка БРИКС, за да запази интегритета на долара

Бившият президент Доналд Тръмп наскоро изрази своята осведоменост за идеологията на БРИКС и очерта планове за противодействие на усилията на алианса да оспори надмощието на щатския долар.

30.04.2024 11:30 1 мин. четене

Ето какво доведе до срива на поредната банка

Сривът на Republic First Bank преди няколко дни е обект на внимателно проучване, като всички се чудят дали е по-различно от провалите, на които станахме свидетели през 2023 г.

30.04.2024 10:00 3 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.