НАЧАЛО Други

Отчетът на Coinbase за Q1 показва положителни приходи и намалени разходи

май 5, 2023 17:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отчетът на Coinbase за Q1 показва положителни приходи и намалени разходи

В четвъртък Coinbase отчете нетна загуба от $79 милиона за първото тримесечие на годината, което е петото поредно тримесечие с отрицателна нетна печалба.

Нетната загуба обаче е значително по-малка от тези, реализирани през 2022 г. Въпреки че през 2021 г. Coinbase отбеляза нетна печалба от около $3.6 милиарда, през всяко тримесечие на 2022 г. тя понесе обща нетна загуба от около $2.6 милиарда за годината.

През първите три месеца на 2023 г. нетните приходи на компанията са се увеличили с 22% спрямо предходното тримесечие, докато общите оперативни разходи са намалели с 24%.

В писмо до акционерите Coinbase определи това като повратна точка в стремежа за изграждане на по-ефективна и финансово дисциплинирана компания.

Обемът на търговията достигна $145 милиарда, а цената на акциите на крипто борсата затвори на $49.22, което е ръст от 1.5% за деня.

Въпреки регулаторната несигурност и неотдавнашното понижаване на рейтинга от анализатор на Citigroup, Coinbase подаде петиция до Третия апелативен съд на САЩ, за да получи яснота относно крипто регламентите от Комисията по ценни книжа и фондови борси.

Според някои експерти от бранша усилията на Coinbase да се противопостави на регулатора на ценни книжа може да са от полза за борсата и крипто индустрията в дългосрочен план.

Компанията има за цел да подобри коригираната EBITDA за цялата 2023 г. в абсолютни доларови стойности спрямо цялата 2022 г., след като през първото тримесечие отчете положителна коригирана EBITDA в размер на $284 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.