НАЧАЛО Други

Сирия подкрепя БРИКС и обсъжда приемането на китайския юан

02.05.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сирия подкрепя БРИКС и обсъжда приемането на китайския юан

Според президента на Сирия, Башар Асад, държавите от БРИКС могат да поведат усилията в посока отказ от щатския долар в международните разплащания.

Освен това на среща с Джаи Дзюн, китайския висш дипломат за региона, Асад призова за използване на китайския юан за трансгранична търговия.

Сирийският президент заяви:

Конфронтацията със Съединените щати и Запада като цяло се осъществява главно в икономическата област и това все повече налага отказа от щатският долар като валута за глобални транзакции.

Асад подчерта, че БРИКС може да изиграе водеща роля в това отношение чрез приемането на китайския юан за търговските сделки между държавите.

Президентът на Сирия смята, че целият свят се нуждае от китайското присъствие в политически и икономически план, за да се възстанови равновесието в глобалната ситуация.

Той добави:

Съюзът БРИКС представлява силно международно пространство, способно да създаде международен многополюсен ред.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Глобално отдръпване от щатския долар – прогноза на Сергей Лавров


Китайският представител увери Асад, че Пекин ще продължи да подкрепя Дамаск на международните форуми и битката срещу хегемонията, тероризма и външната намеса.

Освен това Джаи Дзюн заяви също, че Китай подкрепя сближаването между Сирия и останалите арабски държави.

Китайската дипломация е доста активна в региона и извън него в опит да разшири влиянието си на световната сцена. Страната инициира разговори за потенциалното разширяване на БРИКС и се опитва да насърчи използването на юана в международната търговия, като същевременно подкрепя усилията за намаляване на зависимостта от щатския долар

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Глоба за милиарда заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Близо $400 милиона ще бъдат раздадени на жертвите на банка, която е експлоатирала клиентите си

Банковият регулатор на САЩ обяви, че скоро ще бъдат разпределени $384 милиона между жертвите на незаконни действия на онлайн банка.

19.05.2024 17:00 1 мин. четене

Рекорден сезон за пазарите на акции по целия свят

Фондовите пазари по света достигат безпрецедентни върхове. От Токио до Ню Йорк, 14 от 20-те най-големи фондови пазари в света са достигнали исторически върхове

19.05.2024 15:10 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.