НАЧАЛО Крипто Крими

SEC наложи глоби на Coinme и Up Global в размер на почти $4 милиона – ето защо

01.05.2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC наложи глоби на Coinme и Up Global в размер на почти $4 милиона – ето защо

Coinme, Up Global и Нийл Бергкуист, ръководител на двете компании, бяха глобени с близо $4 милиона от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Те бяха обвинени, че са подвели инвеститорите по време на първично предлагане на монети (ICO) на криптоактив, наречен UpToken. Coinme е собственик на мрежа от криптомати.

Компанията твърди, че възнаграждава клиентите си, използвайки 1% от всяка транзакция за закупуване на UpToken, който след това се предоставя на клиентите като награда от 1% кешбек.

SEC твърди, че Бергквист и Up Global са предприели мерки, които биха намалили нуждата на Coinme от закупуване на UpToken след ICO, и също така ги обвини, че съзнателно или по непредпазливост са надули сумите, събрани от предлагането.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Путин ще бъде арестуван ако посети Южна Африка, предупрежава опозиционен лидер


Междувременно по друго дело SEC повдигна обвинения на пет лица, включително на главния изпълнителен директор и съосновател на HYDRO, Майкъл Кейн, във връзка с манипулиране на пазара.

Съдът постанови, че обвиняемите изкуствено са раздули пазара на HYDRO, използвайки бот за търговия, за да подават поръчки, които не са възнамерявали да изпълнят, създавайки илюзията за инвеститорски интерес.

На Hydrogen Technology и Kane сега се налагат глоби в размер съответно на $2.8 милиона и $260,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Компанията зад Terra (LUNA) отказва да плати $5.3 милиарда глоба

Срещу Terraform Labs и нейния главен изпълнителен директор До Куон са повдигнати сериозни обвинения от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

02.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.