НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто инфлуенсър Бен “BitBoy” Армстронг си навлече проблеми заради FTX

21.04.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто инфлуенсър Бен “BitBoy” Армстронг си навлече проблеми заради FTX

Крипто ютюбърът, Бен Армстронг, известен като "BitBoy", трябва да се яви в съда по обвинения в тормоз, покрай делото, свързано с FTX.

Армстронг и други крипто инфлуенсъри са изправени пред колективен иск, в който се твърди, че FTX е промотирала нерегистрирани ценни книжа. BitBoy е на организиран от него круиз до Бахамите и за момента не показва намерение да присъства на изслушването, въпреки съдебната заповед, която изисква личното му присъствие.

Той твърди, че никога не е промотирал FTX, но съдебните документи сочат, че веднъж е похвалил FTX и нейния функционален (utility) токен.

Поведението на Армстронг спрямо адвоката, който е завел делото, Адам Московиц, е описано подробно в съдебните документи и в социалните медии на Армстронг. Представителите на ютубъра до момента не са отговорили на исканията за коментар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕС взе решение за регламента MiCA: Какво означава това за крипто сектора?


Мястото на което е заведено делото срещу Армстронг и други лица, промотирали  FTX, е окръжният съд на САЩ за Южния окръг на Флорида. Адвокатска кантора “Московиц” е завела дела срещу промоутърите на FTX, Voyager Digital – несъществуващ крипто кредитор и Binance, която в момента е най-голямата крипто борса в света.

Според информацията Армстронг е участвал в “нажежена” комуникация с Московиц, тъй като е изпращал имейли и е публикувал постове в социалните медии, съдържащи обидни изрази. В резултат на това съдията му е наредил да се яви в съда в четвъртък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.