НАЧАЛО Финтех

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

20.03.2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, изрази вълнението си от развитието на сферата на дигиталните активи в годишното си писмо до инвеститорите, публикувано на 17 март 2023 г.

Финк призна, че макар Биткойн да доминира в заглавията на вестниците през изминалата година, интересните постижения се случват извън фокуса на медиите.

Финк изтъкна значителния напредък в областта на дигиталните разплащания на нововъзникващите пазари като Бразилия, Индия и Африка, които улесниха финансовото приобщаване и намалиха разходите. За разлика от тях той отбеляза, че САЩ изостават в иновациите, което води до високи разходи за плащане.

Главният изпълнителен директор на BlackRock разгледа и потенциала на токенизирането на класовете активи, което може да доведе до повишаване на ефективността на капиталовите пазари, съкращаване на веригите на стойността и подобряване на разходите и достъпа на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан


Той изрази интереса на BlackRock към проучването на токенизацията на акции, като заяви, че компанията за управление на активи взема участие в екосистемата на дигиталните активи, особено в разрешените блокчейн системи и в токенизацията на облигации и акции.

Макар да призна повишените рискове и необходимостта от регулиране на крипто пазара, Финк остава оптимист за потенциала на дигиталните активи, тъй като индустрията продължава да узрява, а базовите технологии предлагат вълнуващи възможности за оперативни подобрения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.